Nieuws/Blog

Ergonomisch slapen: hoe begin je eraan?

Ergonomisch slapen

Ergonomisch slapen is goed voor je nachtrust, dat lees je overal. Maar wat betekent het precies? Ergonomie houdt in dat we onze houding en bewegingen aanpassen aan de fysieke behoeften van ons lichaam, om zo spanning en ongemak te verminderen. We vertellen je graag hoe je kunt beginnen met ergonomisch slapen, zodat je elke ochtend fris en uitgerust wakker wordt.

Kies de juiste matras voor ergonomisch slapen

Ergonomisch slapen begint bij het kiezen van de juiste matras. Een matras die bij jouw lichaam past, zorgt voor de juiste ondersteuning en uitlijning van je wervelkolom. Het is belangrijk om rekening te houden met je slaaphouding, lichaamsgewicht en eventuele specifieke behoeften zoals rugpijn. Probeer verschillende matrassen uit in één van onze toonzalen en vraag advies aan onze slaapexperten om de matras te vinden die het best bij jou past.

Onze topmerken bij uitstek voor een ergonomische nachtrust zijn Auping en Equilli.

Ergonomisch slapen

Slaap op het ideale kussen

Het juiste kussen is minstens even belangrijk als je matras. Een ergonomisch kussen zorgt ervoor dat je nek en hoofd in een neutrale positie blijven tijdens het slapen, ongeacht je slaaphouding. Je kan kiezen tussen verschillende soorten kussens, zoals traagschuim, dons, latex of ergonomische kussens met een speciale vorm. Kies een kussen dat je nek goed ondersteunt en comfortabel aanvoelt.

Hou rekening met je slaaphouding

Ook je slaaphouding heeft invloed op de ergonomie van je slaap. Slapen op je rug is de meest ergonomische positie, omdat je wervelkolom in een neutrale positie ligt. Slaap je liever op je zij, zorg er dan voor dat je kussen voldoende ondersteuning biedt aan je nek en dat je knieën lichtjes gebogen zijn. Ben je een echte buikslaper? Ook dan vind je bij ons de ideale slaapcombinatie (matras + kussen).

Creëer een comfortabele slaapomgeving

Naast de juiste ondersteuning van je lichaam, is ook een comfortabele slaapomgeving belangrijk. Zorg ervoor dat je slaapkamer goed geventileerd is, een aangename temperatuur heeft en een rustige sfeer heeft. Investeer ook in kwaliteitsvol beddengoed en kies voor materialen die comfortabel aanvoelen op je huid, zoals katoen of bamboe.

Bewaak je slaaproutine

Naast ergonomisch slapen is het ook goed om aandacht te besteden aan je slaaproutine. Probeer regelmaat te creëren door elke dag rond dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan. Vermijd stimulerende activiteiten en schermen vlak voor het slapengaan en kies voor een ontspannende bedtijdroutine om je lichaam en geest voor te bereiden op een goede nachtrust.

Laat je adviseren door Cornelis Bedding

Ergonomisch slapen is een investering in je welzijn. Door de juiste keuzes te maken op het gebied van matrassen, kussens, slaaphouding en slaapomgeving, kun je ervoor zorgen dat je lichaam de ondersteuning krijgt die het nodig heeft. Cornelis Bedding begeleid je graag naar een ergonomische slaapomgeving zodat je elke ochtend verfrist en energiek wakker wordt.

Ergonomisch slapen

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven