Nieuws/Blog

9 tips tegen huisstofmijt in je slaapkamer

Huisstofmijt slaapkamer

In je bed leven zo’n 2 miljoen huisstofmijten. Met je blote oog kan je deze piepkleine beestjes niet zien en gelukkig heb je ook geen last van deze kleine indringers. Behalve wanneer je allergisch bent voor huisstofmijten. Lastig! Maar gelukkig kan je heel wat doen om je klachten te verminderen. Onze 9 tips tegen huisstofmijt in de slaapkamer helpen je op weg.

1 – Goed verluchten

Huisstofmijten houden van warme, vochtige plekken. Verlucht je slaapkamer elke dag en hou de temperatuur laag. Zo’n 16 tot 18 °C is ideaal. Hou ook de vochtigheidsgraad laag. Laat geen natte handdoeken slingeren of hang geen was te drogen in de slaapkamer.

2 – Maak je bed niet op

Laat je bed een tijdje openliggen voor je het opmaakt. Of maak het gewoon helemaal niet op. Zo kan warmte en vocht eruit en het licht eraan. Ideaal, want huisstofmijt heeft een hekel aan daglicht. Schud je donsdeken ook af en toe buiten uit.

3 – Minimalistisch wonen

Minimalistisch wonen is in én het is ideaal voor wie last heeft van huisstofmijt. Hoe meer spullen in je slaapkamer, hoe meer stof. En een stoffige omgeving is een feestje voor de huisstofmijt. Vermijd stoffen meubels of tapijten en berg je kleding op achter gesloten deuren.

4 – Geen huisdieren welkom

Jammer voor Max en Simba, maar huisdieren hou je best uit je bed. Want hoe gezellig het ook is, ze laten heel wat haren en huidschilfers achter. En dat is een uitnodiging voor de huisstofmijten.

5 – Warm wassen

Was je lakens, kussenslopen en dekbedovertrek geregeld op 60°C. Daarmee dood je de mijten en verwijder je hun afvalstoffen waar je allergisch op reageert. Laat je donsdeken ook af en toe chemisch reinigen of was het op een zo hoog mogelijke temperatuur.

6 – Aan de waslijn

Na het wassen, kan je het beddengoed best buiten drogen. De was binnen drogen, verhoogt de luchtvochtigheid in de ruimte en daar worden huisstofmijten blij van. Hang de was dus liever buiten aan de waslijn of gebruik een droogkast met een afvoer naar buiten.

7 – De juiste matras

Kies een matras met een compacte vulling uit synthetische materialen zoals latex of traagschuim. Een matras die bovendien goed ventileert, houdt de huisstofmijten helemaal op afstand. Denk bijvoorbeeld aan de M Line Iconic Legend 8. Je kan ook kiezen voor een matras waarvan de hoes behandeld is met een AEGIS-laag die de huisstofmijt vernietigt. Die vind je onder andere in de CB home collectie.

8 – Mijtwerend beddengoed

Kies voor dekbedden, dekbedovertrekken en matrasbeschermers die behandeld zijn tegen mijten. Een dekbed van synthetisch dons en dekbedovertrekken die synthetisch behandeld zijn houden huisstofmijt uit je bed. Een Smartsleeve matrasbeschermer bevat bovendien kleine moleculen die huisstofmijt vernietigen voor ze in je matras kruipen.

9 – Hou het schoon

Stofzuig je slaapkamer een aantal keer per week. Ook je matras stofzuigen helpt om stof, huidschilfers en mijten voor een deel te verwijderen. Doe dat voorzichtig om te vermijden dat stiksels loskomen door te sterke zuigkracht. Haal het stof ook van je meubelen en ga geregeld over de vloer met een dweil. Zo hou je de huisstofmijt effectief uit je slaapkamer.

Vaarwel huisstofmijt in de slaapkamer!

Wil je huisstofmijt in de slaapkamer vermijden? En ben je op zoek naar een nieuwe matras of het ideale beddengoed? Kom dan gerust eens langs in één van onze toonzalen. We helpen je graag verder.

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven