Nieuws/Blog

Afmetingen van een matras: zo lig je goed

Afmetingen-matras

Ga je voor groot, groter of grootst? Of hoe kies je nu eigenlijk de ideale afmetingen voor je matras? De grootte van je matras draagt bij aan je comfort. Het is dus belangrijk om de juiste keuze te maken. We helpen je graag op weg.

De meest voorkomende afmetingen van een matras

  • Afmetingen van een matras voor wie alleen slaapt
    De meest voorkomende breedte voor eenpersoonsmatrassen is 80 of 90 cm.
  • Afmetingen van een matras voor wie met twee slaapt
    Tweepersoonsmatrassen zijn meestal 160, 180 of 200 cm breed.

Er zijn ook nog tussenliggende maten: de twijfelaars. Die zijn 100, 120 of 140 cm breed. Ideaal voor wie alleen slaapt en graag veel ruimte heeft of voor partners die graag dicht tegen elkaar aan liggen. Wie graag alle ruimte van de wereld heeft, kan natuurlijk ook alleen in een tweepersoonsbed slapen. Veel tieners kiezen die optie als hun kamer dat toelaat.

En de lengte? De meeste matrassen zijn 200 cm lang. Ook 210 cm komt vaak voor. Bij Cornelis Bedding vind je zelfs matrassen die langer zijn, maar meestal is dat niet nodig.

Zo maak je de juiste keuze

  • Hoe groot ben jij? Tel 15 tot 20 cm bij je eigen lengte. Een bed van die lengte zou lang genoeg moeten zijn om een comfortabele slaaphouding te vinden. Grote mensen in een te klein bed kruipen vaak naar boven met hun hoofdkussen. Daardoor hebben ze niet meer altijd de nodige ondersteuning.
  • Hoe slaap jij? Om de gepaste lengte van je matras te bepalen is ook je slaaphouding belangrijk. Ben je relatief groot maar slaap je op je zij met opgetrokken benen? Dan hoef je niet per se een langere matras te kiezen. Ben je een buikslaper? Dan is het wel aangeraden om de lengte van je voeten erbij te tellen.
  • Hoeveel ruimte heb je nodig? Beweeg je vaak ’s nachts? Of word je makkelijk wakker van de bewegingen van je partner? Kies dan voor een iets bredere matras. Zo heb je altijd de nodige bewegingsvrijheid. Partners die graag lekker knus bij elkaar liggen, hebben genoeg aan een kleinere matras.
  • Hoe groot is je slaapkamer? Een te groot bed in een kleine slaapkamer is niet handig. Je krijgt een opgepropt gevoel en je geeft jezelf onvoldoende ruimte om comfortabel in en uit je bed te stappen. Hou daarom ook altijd rekening met de afmetingen van de ruimte wanneer je een matras kiest.

Wees aandachtig voor…

…de effectieve breedte en lengte van je matras! Want er wordt uit gewoonte gesproken over een breedte van 90 of 180 cm maar dan gaat het eigenlijk over de box of de omranding van het bed. Wist je dat bijna alle matrassen een halve tot anderhalve cm smaller of korter zijn? Zo ligt de matras mooi in het bed of op de boxspring. En omdat het ene merk het andere niet is, zijn er tussen de merken toch wel grote verschillen. Een Tempur-matras ligt bijvoorbeeld niet heel mooi op een Essential-bed van Auping. Laat je daarom dus altijd goed adviseren!

Welke matras past bij mij?

Krijg je graag wat hulp in je zoektocht naar de juiste matras? Of het nu gaat over de afmetingen van je matras, de hardheid of andere factoren: Cornelis Bedding geeft je graag het nodige advies. Kom gerust langs in één van onze toonzalen.

 

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven