Nieuws/Blog

Welke matras past bij mij?

welke matras past bij mij

‘Welke matras past bij mij’ is een vraag die we wel vaker horen vallen in onze winkels. Om deze vraag op te lossen, kan je rekenen op ons enthousiast team van slaapexperten. Zij helpen jou van a tot z in de zoektocht naar de ideale matras. In deze blog geven we jou alvast een eerste idee van welke matras uit ons uitgebreid merkengamma misschien wel geschikt is voor jou.

Welke matras past bij mij = een heel persoonlijke keuze

Welke matras je uiteindelijk kiest is heel persoonlijk. Hiervoor kijken we vooral naar je (lichamelijke) behoeften, maar ook naar je budget. Hoe specifieker de matras opgebouwd is en hoe luxueuzer de afdeklaag, hoe beter de matras afgestemd is op jouw wensen.

Dat betekent echter niet dat alleen maar de duurste matras de meest geschikte is. Voor (jongere) personen zonder rugproblemen en met een gezonde lichaamsbouw kan een basismatras de ideale keuze zijn.

Van Auping tot onze eigen CB home collectie

Binnen het Auping gamma is elke circulaire matras te verkrijgen in vier bodytypes (A, I, X en Y) en in drie hardheden (zacht, medium en stevig). Zo heb je in totaal 12 varianten waaruit je kan kiezen. Er is dus altijd een matras die perfect bij je lichaam past.

Belangrijk bij het kiezen van de juiste matras is om deze effectief uit te testen in onze winkel. Zo kan je bijvoorbeeld perfect tevreden zijn met de opbouw en ondersteuning van een Auping matras maar deze gevoelsmatig te hard vinden.

Een bijhorende topper kiezen kan dan een oplossing zijn. Of we stellen je eenzelfde type matras voor van een ander merk. Zo zijn de afdeklagen bij Magnitude, Fylds’, Styldecor en onze eigen CB home collectie wat zachter afgewerkt.

Ondervind je tijdens het proefliggen dat je vooral gebaat bent bij een matras met drukverlaging? Dan gaan we op zoek naar jouw perfecte match binnen het gamma van Tempur, M line, Geltex, CB home collectie, …

Equilli, de meest ergonomische matras

Binnen ons aanbod van topmerken is Equilli de absolute topper op het vlak van ergonomische ondersteuning. Aan de hand van drukmetingen wordt een Equilli matras helemaal op jouw maat gemaakt. Zo ben je zeker dat alle lichaamszones perfect ondersteund worden en dat je de juiste drukverlaging hebt waar nodig.

Met een matras van Equilli kan je zelf kiezen welk gevoel/comfort er in de bovenlaag verwerkt mag zijn. Er zijn maar liefst 5 verschillende varianten qua ligcomfort. En dankzij het Equilli slaapcontract kan je tot 1 jaar na aankoop bepaalde matraszones gratis laten aanpassen. Een handig voordeel als je lichaam op korte tijd is veranderd door bv. zwangerschap, gewichtsverlies of -toename, een operatie, …

Samen op zoek naar de ideale matras

We hopen dat bovenstaande toelichting al een eerste antwoord biedt op de o zo persoonlijke maar belangrijke vraag ‘Welke matras past bij mij’? Kom gerust eens langs in een van onze winkels. Het voltallige Cornelis Bedding-team helpt je met plezier op weg en laat je vooral een fijne ervaring beleven.

Doe je vooraf graag wat online research naar de ideale matras? Daarvoor kan je op onze webshop terecht!

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven