Nieuws/Blog

Beter slapen bij warm weer? Zo doe je dat!

slapen bij warm weer

Overdag is iedereen blij met zalige zomerse temperaturen. Wanneer het ‘s nachts nauwelijks afkoelt, is het plots minder genieten. Je ligt te woelen en te draaien in je bed, omdat je door de warmte in je slaapkamer moeilijk in slaap kan vallen. Na een snikhete dag toch vlot in slaap vallen? Met deze tips kan je beter slapen bij warm weer.

9 tips om fris te slapen bij warm weer

Enkele goede gewoontes

 1. Alles dicht overdag
  Voorkomen is beter dan genezen: probeer de temperatuur in je slaapkamer zo laag mogelijk te houden. Door je vensters, rolluiken of gordijnen overdag gesloten te houden, zorg je ervoor dat de temperatuur niet té hoog oploopt. Slapen bij warm weer wordt zo iets makkelijker.
 2. Verlucht je kamer ’s nachts
  Zodra het ’s avonds wat frisser is, kan je het raam open laten staan om de kamer te verluchten. Door verschillende vensters en binnendeuren open te zetten, zorg je voor extra luchtcirculatie.
 3. Lauwe douche
  Neem voor het slapengaan een frisse douche. Het water koelt je lichaam af, waardoor je sneller in slaap valt. Vermijd té koud water, gewoon een beetje kouder is perfect.

Creëer een goede slaapomgeving

 1. Een ademende matras
  Heb je het snel warm? Kies dan voor een goed ventilerende matras. Koudschuim matrassen en pocketvering matrassen hebben een buitengewoon goed ventilerend vermogen en zijn daarom erg geschikt voor mensen die het snel warm krijgen. Maar ook een Talalay Latex matras met daaronder pocketveren ventileert prima.

  Daarnaast is er de nieuwste innovatie van gel als comfortlaag. Deze recente ontwikkeling heeft zowel een drukverlagende als een ventilerende eigenschap. Dankzij een innovatieve hoes met SmartCool™ technologie geniet je bovendien direct van een verfrissend gevoel zodra je in bed kruipt.

 2. Fris bedlinnen
  Bij zomerse temperaturen is een warm donsdeken overbodig. Kies voor een dun zomerdonsdeken of vervang je donsdeken door een luchtig laken. Vermijd synthetische stoffen en kies liever voor katoen. Heb je graag toch iets van volume op jou? Kies dan voor een bamboedons. Dit geef je een geborgen gevoel, maar is ook heel ventilerend en vochtabsorberend.

  Wist-je-datje: een extra ventilatielaagje creëren tussen je lichaam en je matras of hoofdkussen is ook een heel efficiënte manier om extra verkoeling te hebben. De oplossing? De revolutionaire kussen- en matrasbeschermers van Bekaert (SmartSleeve)!

Zet extra ‘middelen’ in 😉

 1. Stille ventilator
  Verkoel je lichaam met een ventilator. De luchtstroom zorgt voor een frisser en minder beklemmend gevoel in je slaapkamer. Vermijd dat je wakker ligt van een lawaaierige ventilator door een exemplaar met een laag geluidsniveau te kiezen.
 2. Geen elektronica
  Elektronische apparaten in de slaapkamer houden je niet alleen langer wakker, ze geven ook warmte af. Op warmere dagen kan je dat wel missen. Weer daarom alle elektronische apparaten uit je slaapkamer of schakel ze volledig uit om beter te slapen bij warm weer.
 3. Lauwe thee voor het slapengaan
  Lauwe dranken zorgen ervoor dat je lichaam doeltreffend afkoelt. Een lekker kopje thee zorgt er bovendien voor dat je heerlijk ontspannen in bed kruipt. Kamillethee is de ideale keuze, want het kalmeert het zenuwstelsel en de spieren.
 4. Koud water bij de hand
  Zorg voor een flesje koud water op je nachtkastje. Zo is fris water binnen handbereik. Of je legt het flesje even tegen je voorhoofd om je hoofd letterlijk koel te houden.

slapen bij warm weer - koud water

Ons persoonlijk advies voor frisse nachten

Zoek je de ideale matras om te slapen bij warm weer? Of kan je extra fris beddengoed gebruiken?

Bij Cornelis Bedding bieden we je verschillende slaapoplossingen aan zoals een Clima matrasbeschermer voor een extra fris gevoel of een SmartSleeve matrasbeschermer voor een extra ventilerende laag. Niet alleen de lagen op de matras zijn belangrijk, ook de lagen die we op ons lichaam leggen. Zo hebben we zomerdonzen in verschillende prijsklassen, bamboe dekbedden met regulerende eigenschappen voor een heel frisse touch & feel en dekbedovertrekken of lakens voor héél warme nachten. Percal katoenen lakens zijn een uitstekende keuze, maar ook overtrekken van satijn gecombineerd met linnen zorgen voor frissere nachten.

Kom langs in één van onze toonzalen en we helpen je met warm advies voor frisse nachten.

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven