Nieuws/Blog

Hoe kan ik mijn diepe slaap verbeteren?

Hoe diepe slaap verbeteren

Heb je soms het gevoel dat je niet helemaal uitgerust bent? Of ben je een hele lichte slaper en zoek je manieren om je diepe slaap te verbeteren? In deze blog delen we enkele nuttige tips die je kunnen helpen om te slapen als een marmot!

Diepe slaap = goede slaap

Alle fases van de slaap zijn belangrijk. In de volksmond wordt weleens gezegd dat je diepe slaap je goede slaap is. Dat is tot op een bepaalde hoogte zo. Tijdens onze diepe slaap ontspannen onze spieren zich. Hierdoor recupereert je lichaam en krijgt het nieuwe energie. Voldoende diepe slaap is dus heel belangrijk. Meer weten over hoe onze slaap in elkaar zit? Dat lees je hier.

Wist je dat naarmate we ouder worden onze hoeveelheid diepe slaap vermindert? Dat is de reden waarom oudere mensen iets lichter en minder lang (lees aan één stuk) slapen.

Tips om je diepe slaap te verbeteren

Behalve gezond en voldoende vezelrijk eten, dagelijkse lichaamsbeweging en een vast slaapritme zijn er nog verschillende zaken waarop je kan letten of die je kan doen om je diepe slaap te verbeteren.

  • Verduister je slaapkamer: te veel licht remt het slaaphormoon (melatonine).
  • Denk aan je voeding: vezels verbeteren de diepe slaap, maar ook magnesium helpt om beter en meer ontspannen te slapen.
  • Vermijd alcohol en cafeïne voor het slapengaan: dat maakt het inslapen moeilijker.
  • Zorg voor ontspanning: probeer eens om te mediteren of bedenk een ontspannende slaaproutine (vermijd echter wel blauw licht!).
  • Ventileer voldoende: frisse lucht helpt om beter te slapen en de verwarming laat je bij voorkeur uit.

Kies voor een eenpersoonsdekbed

Een eenpersoonsdekbed kan ook helpen om beter en dieper te slapen. Dat klinkt misschien minder romantisch (in het heetst van de strijd hebben we onze dons niet nodig, toch? ?) maar met een apart dekbed word je veel minder gestoord door bijvoorbeeld het draaien en keren van je partner. Je kan bovendien je eigen dikte kiezen volgens je slaapvoorkeur en warmtegevoel. Optimaal slaapcomfort verzekerd!

Maak van je slaapkamer de beste plek om te slapen

We slapen gemiddeld één derde van ons leven. En da’s maar goed ook. Want de impact van slaaptekort mag je zeker niet onderschatten. Bij Cornelis Bedding vind je alles onder één dak om van jouw slaapkamer een oase van rust te maken. Een plek die niet alleen mooi oogt maar die je vooral ook de nachtrust geeft die je verdient. Daar hoort dus een goed bed met een goede matras bij! Kom gerust eens langs in een van onze toonzalen en laat je adviseren door onze experten.

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven