Nieuws/Blog

Wat zijn de gevolgen van slaaptekort?

Gevolgen van slaaptekort

Ze zeggen wel eens dat slaaptekort het nieuwe roken is. Het lijkt misschien wat extreem geformuleerd en toch is het de realiteit. Langdurig slecht of te weinig slapen verhoogt de kans op verschillende fysieke en mentale gezondheidsklachten. Wat nu de mogelijke gevolgen van slaaptekort zijn, lees je in deze blog. Een verwittigd man of vrouw is er namelijk twee waard! ?

De impact van slaaptekort

“Dat is alleen maar tijdverspilling.” Een uitspraak die je ongetwijfeld al hebt gehoord wanneer het over slapen gaat. Er heerst als het ware – vooral bij jongeren, politici en zakenmensen – een machocultuur rond weinig slapen. De impact van slaaptekort op ons lichaam en onze geest wordt helaas veel te vaak onderschat.

Hoeveel uur moet je slapen?

Een vraag waarop geen eenduidig antwoord is. Dit verschilt namelijk van persoon tot persoon. De ene heeft genoeg aan vier uur, terwijl de andere minstens acht uur nodig heeft. Over het algemeen wordt voor een volwassene aangeraden om tussen de zeven en negen uur te slapen. Je kan je dus misschien wel goed voelen bij een nachtrust van vier uur, maar op lange termijn is dit niet echt gezond.

De gevolgen van slaaptekort

Slaap je een paar dagen minder goed, dan stijgt je bloeddruk en ben je sneller prikkelbaar of duizelig. Heb je echter een chronisch slaaptekort, dan heb je meer kans op onaangename en zelfs schadelijke gevolgen.

  • Ernstige gezondheidsklachten (van griep tot verhoogd risico op kanker, alzheimer, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten).
  • Veel piekeren en zich minder gelukkig en zelfs depressief voelen.
  • Minder creatief en minder goed onthouden (je wordt er eigenlijk dommer van).
  • Gewichtstoename en huidveroudering.
  • Minder lang leven

Je kruipt onmiddellijk onder de wol na het lezen van dit lijstje, toch?!

Zorg voor een goede nachtrust

Kies voor een gezonde geest in een gezond lichaam en zorg voor een goede nachtrust en slaapkwaliteit. Kan je hierin wat advies gebruiken? Meer dan welkom in een van onze slaapwinkels voor professioneel, eerlijk en persoonlijk advies. Met meer dan 100 jaar ervaring gaan wij met plezier op zoek naar het perfecte bed op jouw maat. Laat goede nachten geen droom meer zijn!

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven