Nieuws/Blog

Slapen met oordopjes: is dat een goed idee?

Slapen met oordopjes

Denk je eraan om te slapen met oordopjes? Omdat je helemaal gek wordt van je snurkende partner of je lawaaierige buren? Of omdat de passerende auto’s je elke nacht opnieuw wakker houden? Wat de oorzaak ook is: een verstoorde nachtrust heeft heel wat negatieve gevolgen. Niet alleen op je humeur maar ook op je fysieke gezondheid. Oordopjes kunnen in dat geval een oplossing bieden.

Verbeter de kwaliteit van je slaap

Het grote voordeel van slapen met oordopjes is dat het je eigen slaapkwaliteit kan verbeteren. Ze zijn gemaakt om je gehoor te beschermen en dempen vooral vervelende geluiden. Hierdoor geniet je van een goede en onverstoorde nachtrust. Want als je ’s nachts te vaak wakker wordt, dan voel je dat de ochtend nadien. Je bent minder uitgerust en kan je minder concentreren.

Op termijn heb je zelfs een grotere kans op mentale en fysieke problemen zoals neerslachtigheid, een hoge bloeddruk, een hoger risico op hartziekten en hartfalen, diabetes, gewichtstoename, … Reden te meer om te zorgen dat omgevingsgeluiden geen spelbreker zijn voor je geliefde nachtrust.

Meer weten over hoe belangrijk onze slaap is voor onze gezondheid? Lees dan zeker onze blog over de fasen van de slaapcyclus.

fasen van de slaapcyclus

De nadelen van slapen met oordopjes?

Maar hoe veilig is het eigenlijk om te slapen met oordopjes? Mits een correct gebruik en goede hygiëne zijn oordopjes niet schadelijk voor jouw gehoor! Als je jouw oordopjes bijvoorbeeld niet goed reinigt, dan kan het opgehoopte oorsmeer ervoor zorgen dat je iets slechter hoort of zelfs last van oorsuizen krijgt. Je oordopjes dagelijks reinigen met water en zeep is de boodschap!

Bij sommige zijslapers is het zo dat het dagelijks gebruik van oordopjes voor een pijnlijke oorschelp of gehoorgang zorgt. Voor deze mensen zijn op maat gemaakte oordopjes alvast een goede keuze, aangezien die perfect de vorm van je gehoorgang aannemen. Zo oefenen de dopjes een minimale druk uit in je oor. Een alternatief zijn oordopjes van wax. Deze zijn kneedbaar en hebben daardoor een uitstekende pasvorm.

Vertrouw op het advies van Cornelis Bedding

Overleg je graag met een van onze slaapadviseurs over hoe je jouw nachtrust en slaapkwaliteit kan verbeteren? Kom dan gerust eens langs in een van onze winkels. Wij staan je graag te woord met slaapoplossingen en -advies op jouw maat!

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven