Nieuws/Blog

Waarom een circulaire matras goed voor je is

Circulaire matras

Je beseft het misschien niet maar afgedankte matrassen zijn een enorme belasting voor het milieu. Ze belanden gewoon mee op de afvalberg. Met Auping kiezen wij voor een partner die investeert in de toekomst. In 2020 brachten zij de eerste volledige circulaire matras ter wereld in ons gamma: de Auping Evolve matras. Het startschot van een revolutionaire circulaire aanpak!

De voordelen van een circulaire matras?

Circulair, wat betekent dat nu precies? En vooral: welke voordelen brengt dat met zich mee? Eerst en vooral is het een stapje verder dan ‘recycleren’. Want bij recycleren heb je vaak een nieuw product van mindere kwaliteit, dat op het einde van de keten toch bij het afval terechtkomt. Terwijl je bij een circulair product alle onderdelen opnieuw kan verwerken tot een volledig nieuw product, met behoud van kwaliteit!

Een circulaire matras is dus veel meer dan een duurzame matras: het is een matras zonder levenseinde. Ze wordt gemaakt van recycleerbaar polyester en staal, zonder latex, schuim of lijm. Hierdoor is de matras ongeëvenaard op het vlak van ventilatie.

Alle onderdelen van de matras worden bij elkaar gehouden door een speciaal hechtsysteem (de Niaga®-technologie of de ‘Niaga® click-unclick adhesive’). Zo zijn de materialen makkelijk te verbinden én van elkaar te scheiden. Goed voor het milieu én je nachtrust.

Nieuwe generatie Auping-matrassen

Midden 2022 introduceerde Auping hun nieuwe generatie matrassen, die uiteraard ook vanuit circulair oogpunt gemaakt zijn: Auping Elite en Auping Elysium. Om tegemoet te komen aan de juiste ergonomische ondersteuning hebben alle circulaire Auping-matrassen (Evolve, Elite en Elysium) vier bodytypes (A, I, X en Y) en 3 hardheden (zacht, medium en stevig). Voor elke unieke persoon is er dus een unieke circulaire matras.

Lees hier alvast meer over hoe je de beste Auping-matras kies voor jouw lichaam. Kom gerust eens langs in een van onze Auping Stores en neem de proef op de som. Onze Auping-experten informeren je niet alleen uitgebreid maar staan je met plezier bij zodat jij de juiste keuze maakt voor jouw persoonlijke situatie.

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven