Nieuws/Blog

Enkele handige tips om nachtzweten tegen te gaan

nachtzweten

Helaas ontsnapt niemand eraan: transpireren is nu eenmaal een logische reactie van het lichaam tijdens het slapen. Je lichaam zorgt er zo voor dat het voldoende afkoelt. Het gemiddelde vochtverlies per nacht is ongeveer 300 ml. Tijdens de soms heel zwoele zomerperiodes loopt dat zelfs op tot 500 ml of meer per nacht. Bah, dat valt tegen! Wat kan je dus zelf doen of waarop let je het best om dat vervelende nachtzweten tegen te gaan? Want niet iedereen heeft airconditioning voorhanden en lang niet iedereen houdt ervan om ’s nachts de ventilator aan te laten…

Op zoek naar de oorzaak

Nachtelijk zweten kan verschillende oorzaken hebben. Denk maar aan een te warme slaapkamertemperatuur of de verkeerde keuze van nachtkledij of beddengoed. Maar wist je al dat je door volgende zaken of activiteiten ook sneller zweet ‘s nachts:

  • intensief bewegen of sporten voor het slapen;
  • te laat een zware of zeer gekruide maaltijd eten of alcohol drinken;
  • hormonale veranderingen of verhoogde angst of stress;
  • bepaald medicijngebruik of een onderliggende aandoening (diabetes, slaapapneu, …).

Denk je dat een van bovenstaande de grote boosdoener is voor jou? Dan kan je er bijvoorbeeld op letten niet te laat te sporten of te eten. En als je echt karakter hebt dan kan een glaasje water voor het slapen ook wel smaken.

nachtzweten

Onze tips tegen nachtzweten (tijdens zwoele zomernachten)

Of je nu het hele jaar door last hebt van nachtzweten of zich dat vaker uit tijdens de zomerperiode… De volgende tips zijn alvast de moeite (en het proberen) waard:

  • Probeer een kamertemperatuur tussen 16 en 21°C te creëren (op warme zomerdagen open je bv. het best de ramen zodra de buitentemperatuur daalt).
  • Kies voor nachtkledij en lakens in ademende stoffen zoals katoen of echte zijde (synthetische stoffen zijn absoluut te vermijden).
  • Tip: val je makkelijker in slaap met wat extra gewicht op je lichaam? Kies dan voor een bamboe dekbed. Dit is een natuurlijke stof met een goede vochtregulerende en ventilerende werking.
  • Met een goede ventilerende matrasbeschermer creëer je een extra luchtlaagje tussen je lichaam en de matras en voer je warmte makkelijker af.
  • Als je vaak last hebt van transpiratie kan een matras waarbij de bovenste comfortlaag uit een ventilerende latex- of gelschuim afdeklaag bestaat soelaas bieden.
  • Zorg ervoor dat je bed langs de onderzijde goed ventileert. Een ventilerende matras op een volledig afgedekte box heeft weinig nut. Zoals eerder aangehaald is een boxspring met spiraalbodem – zoals in het Auping gamma – de ideale keuze!

Uiteraard is het belangrijk om op een maximaal ventilerende matras te slapen. En ook die vind je bij ons in het Auping-assortiment.

Laat goede nachten geen droom meer zijn

We begrijpen dat je misschien wat onzeker bent bij het kiezen van het juiste bed of de ideale matras. Kom gerust eens langs in een van showrooms. Wij helpen je met eerlijk en persoonlijk slaapadvies en met het waarmaken van heerlijk (frisse) nachten!

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven