Nieuws/Blog

Wat is de beste bedbodem om heerlijk fris te slapen?

beste bedbodem

Er zijn heel wat verschillende soorten bedbodems te verkrijgen. De juiste eruit pikken is zeker niet evident. Alles hangt ervan af wat voor jou – behalve een goede nachtrust – belangrijk is tijdens het slapen… Zo zijn er heel wat mensen die vaak last hebben van warme en zweterige nachten. In deze blog geven we daarom graag ons persoonlijk advies over wat de beste bedbodem is om heerlijk frisse nachten tegemoet te gaan.

Boxspring vs. spiraalbodem of lattenbodem

Laten we even kijken in welke mate de drie bovenvermelde bedbodems ventilatie bieden tijdens de nacht. Gezien de (vaak) gesloten structuur van een boxspring, is het logisch dat dit type van bedbodem meer warmte en vocht zal vasthouden (*). Vochtige en warme plaatsen zijn dan weer de favoriete plekjes van huisstofmijt… En deze ‘vriendjes’ houd je liever buiten de slaapkamer!

(*) Met de Auping boxspring geniet je echter van een optimale ventilatie doordat de onderzijde volledig afgewerkt is met een open structuur.

Met een spiraal- of lattenbodem maak je een veel betere keuze op het vlak van ventilatie en temperatuurregeling.

beste bedbodem

Voor de meest optimale ventilatie kies je het best voor een spiraalbodem. Dit type van bedbodem heeft de meest open en dragende structuur die in de beddenwereld bestaat. Daarbij komt nog dat een spiraalbodem:

  • een gelijkmatige ondersteuning aan je lichaam geeft tijdens het slapen.
  • zo goed als onverslijtbaar is door de veerkrachtige samenstelling met staaldraden.
  • de levensduur van je matras verlengt.

Spiraalbodem als beste bedbodem

Om de vraag “Wat is de beste bedbodem om heerlijk fris te slapen?” te beantwoorden: dat is een spiraalbodem. En met bovenstaande opsomming in het achterhoofd, is het duidelijk dat je met een spiraalbodem ook een budgetvriendelijke en duurzame keuze maakt.

Verkies je de look van een boxspring?

Heb je de knoop doorgehakt en gekozen voor een latten- of spiraalbodem? Maar vind je de look van een boxspring toch leuker? Daar kunnen we nog steeds voor zorgen! Met een gestoffeerde bedomranding en een boxspring-hoofdbord lijkt het net of je een boxspring in huis hebt. Maar dan wel eentje met de voordelen van een latten- of spiraalbodem!

Laat je persoonlijk adviseren

Op het vlak van bedbodems zijn er dus heel wat mogelijkheden. Heb je nog een extra vraag of zoek je professioneel en persoonlijk advies over een specifieke bedbodem? Of wil je de verschillende soorten bedbodems graag eens uitproberen? Kom gerust eens langs in een van onze showrooms (Dendermonde, Rumst, Belsele of Wommelgem).

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven