Nieuws/Blog

De Somnox slaaprobot van Auping helpt je beter slapen

Somnox-slaaprobot

Naar bed met een robot? De Somnox slaaprobot is bedacht en ontworpen door studenten van het Robotica Instituut van de TU Delft en Auping. De slaaprobot zorgt al in veel slaapkamers voor rustige nachten, maar hoe werkt hij nu eigenlijk?

Zo werkt de Somnox slaaprobot

De Somnox slaaprobot is er vooral voor mensen die slecht slapen door stress. De slaaprobot helpt je ontspannen en maakt je door allerlei ontspanningstechnieken klaar voor een rustige nacht. Je valt niet alleen sneller in slaap, maar je slaapt ook dieper en langer.

De Somnox slaaprobot doet dat dankzij een aantal slimme functies:

  • Ademhalingsregeling: de slaaprobot ademt met je mee in een rustig tempo. Wanneer je een ademhalingsritme voelt, ga je dat onbewust volgen. Daarom simuleert de slaaprobot een ademhaling die optimaal is om te ontspannen. Langzaam ademhalen, dat betekent zo’n 4 tot 10 keer per minuut, brengt je tot rust. Zo sluimer je langzaam maar zeker weg en val je uiteindelijk in slaap.
  • Rustgevende muziek: ook geluiden of muziek kunnen je helpen om te ontspannen. De Somnox slaprobot heeft een heel repertoire aan geluiden die je kunnen helpen om in slaap te vallen. Je kan langzame meditatiemuziek afspelen, natuurgeluiden of een hartslag. Je kan ook je eigen muziek of zelfs een audioboek afspelen. Je stelt het geluid makkelijk in via de Somnox app.

Ergonomische vorm: de slaaprobot is gemaakt uit zachte materialen en heeft een specifieke vorm. Beide zijn erop gericht jou een comfortabel en veilig gevoel te geven wanneer je hem vasthoudt. De vorm helpt je om een natuurlijke houding aan te houden tijdens het knuffelen. Het zachte materiaal maakt de slaaprobot extra aaibaar. Net als je lievelingsknuffel toen je klein was.

Een kwalitatieve slaap dankzij de slaaprobot

Dankzij de Somnox slaaprobot slaap je sneller, langer en word je uitgerust wakker. De ademhalingsregeling van de slaaprobot helpt je om een meditatieve toestand te bereiken waardoor je sneller in slaap valt. Een stabiel en traag ademritme zorgt er bovendien voor dat de stress in je lichaam vermindert. Daardoor geniet je van een kwalitatieve en lange nachtrust. Het resultaat? Je wordt fris en uitgerust wakker en je kan vol energie aan de dag beginnen.

Benieuwd of de Somnox slaaprobot jou ook kan helpen om beter te slapen? Spring gerust eens binnen in één van onze winkels om kennis te maken met je nieuwe bedpartner.

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven