Nieuws/Blog

De levensduur van je matras verlengen

Levensduur-matras

Je matras is grotendeels bepalend voor je slaapcomfort. Ze moet steeds de juiste ondersteuning bieden om jouw lichaam optimaal te laten rusten. Maar na een tijdje verslijt elke matras, en biedt ze dus niet meer die perfecte ondersteuning. Wanneer moet je je matras vervangen? En hoe kan je de levensduur van je matras verlengen? We geven je graag enkele tips.

Hoe lang gaat een matras mee?

Auping adviseert om je matras, en zeker je topmatras, na 8 tot 10 jaar te vervangen. Omdat die uiteindelijk zijn vorm verliest, kan ze je lichaam niet langer optimaal ondersteunen.

De levensduur kan echter verschillen van matras tot matras. Zo hangt de levensduur af van de samenstelling van je matras, het gebruik en het onderhoud. Matrassen van Auping zijn opgebouwd uit vochtregulerende materialen en nemen het vocht dat je verliest snel op en voeren het daarna weer snel af, en gaan daardoor dus ook langer mee.

Daarnaast is ook het type bedbodem bepalend voor de levensduur van je matras. Daarom zijn alle Auping bedbodems spiraalbodems. Die zijn voor 80% open en bieden daarmee de best mogelijke ventilatie.

Zo verleng je de levensduur van je matras

Door je matras en topmatras regelmatig te laten verluchten, kan je de levensduur aanzienlijk verlengen. Op die manier kan een deel van het vocht op een natuurlijke manier verdampen. We adviseren om elke ochtend je dekbed op z’n minst terug te slaan naar het voeteneinde om je matras te laten luchten.

Tip 1: Bescherm je matras/ topper

Aan de hand van een matrasbeschermer kan je je topper en matras beschermen. Een matrasbeschermer vormt een beschermende laag en vangt transpiratie en vocht op.

Tip 2: Lucht je matras/ topper 

Door je matras en topmatras regelmatig te laten verluchten, kan je de levensduur aanzienlijk verlengen. Op die manier kan een deel van het vocht op een natuurlijke manier verdampen. We adviseren om elke ochtend je dekbed op z’n minst terug te slaan naar het voeteneinde om je matras te laten luchten.

Tip 3: Reinig je matras/ topper

Eén van de belangrijkste factoren is het onderhoud van je matras. Door je matras vaker te reinigen, kan je de levensduur beduidend verlengen. Maak er een gewoonte van om elke keer als je je beddengoed vervangt, je matras of topper grondig te stofzuigen. Zorg er ook voor dat je je beddengoed vaak genoeg vervangt, want dat kan de hygiëne van je matras verbeteren. Auping heeft verschillende matrassen met een wasbare matrashoes (tijk) voor optimale hygiëne.

Meer informatie over onze matrassen?

De matrassen van Auping kunnen zowel op een spiraalbodem als boxspring gebruikt worden. Wil je meer weten over de matrassen in ons aanbod? Of wil je meer informatie over de levensduur van je matras? Kom dan zeker eens langs in een van onze winkels!

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven