Nieuws/Blog

Voor elke slaper een passende matras

Slaaphouding

Op zoek naar een nieuwe matras? Dan is het belangrijk om een matras te kiezen die jouw lichaam op de juiste plaatsen ondersteunt. Daarbij moet je onder andere letten op je slaaphouding. Een buikslaper zal een andere matras nodig hebben dan een rugslaper. Ontdek hier wat de beste matras is voor jouw slaaphouding.

Zijslapers

Slaap jij graag op je zij? Dan behoor jij tot de meerderheid! De meeste mensen brengen namelijk de nacht door op hun zij, vaak met licht opgetrokken knieën en de onderste arm voor de borst.

In deze houding is het belangrijk dat je wervelkolom een rechte lijn vormt. Ook speelt de lichaamsbouw een rol bij het kiezen van de juiste matras. Delen die breder zijn, oefenen meer druk uit, terwijl smallere delen meer ondersteund moeten worden. Je nekwervels moeten in deze positie in een licht gebogen lijn omhoog gaan, dus een hoofdkussen is onmisbaar voor zijslapers.

Welke matras heb jij nodig?

Zijslapers kiezen best voor een matras met verschillende comfortzones. Hierbij kies je best een soepele schouderzone om jouw schouder comfortabel te laten wegzakken in je matras. Wie op zijn/haar zij slaapt, kan bijvoorbeeld kiezen voor de Auping Maestro of Auping Cresto, die hebben beide een soepele ondersteuning in de schouderzone.

Rugslapers

20% van de mensen is rugslaper, wat vaak aanschouwd wordt als de beste slaaphouding. Je lichaamsgewicht wordt in deze houding immers verdeeld over de hele matras. Tijdens het slapen op de rug is het belangrijk dat je rug een natuurlijke houding aanhoudt, een licht S-vormige kromming. Ook voor wie op zijn rug slaapt, is een hoofdkussen onmisbaar. Als je nek geen ondersteuning krijgt, hangt die achterover en dat kan leiden tot nekklachten.

Welke matras heb jij nodig?

Rugslapers kiezen best een matras die voldoende ondersteuning biedt aan de onderrug. Hou er rekening mee dat de juiste matras afhankelijk is van je lengte en gewicht. Door een matras te combineren met een verstelbare bedbodem, wordt je lichaam op alle punten zo goed mogelijk ondersteund. Slaap jij op je rug? Overweeg dan eens de Auping Evolve I, X of Y, afhankelijk van jouw lichaamsbouw.

Buikslapers

De derde meest voorkomende slaaphouding is op de buik slapen, 1 op de 20 is een buikslaper. Maar deze houding kan nefast zijn voor de rug en nek, omdat de onderrug uitgehold wordt en de nek gedraaid op je matras ligt.

Welke matras heb jij nodig?

Buikslapers kiezen best voor een stevige matras. Als je kiest voor een te zachte matras, zak je te diep weg en zal je last krijgen van rugklachten.
Wissel jij ’s nachts wel eens van houding? Ook dan vind je bij Auping de gepaste matras, die jou de juiste ondersteuning biedt.

De juiste matras voor jouw slaaphouding

Wil je meer weten over de juiste matras voor jouw slaaphouding en jouw lichaamsbouw? Kom dan gerust eens langs in een van onze toonzalen. Samen gaan we voor de beste ondersteuning.

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

nachtje proefslapen ?

Bij Cornelis Bedding staan wij al 100 jaar garant voor de scherpste prijzen, het grootste aanbod en de beste service. We horen regelmatig van klanten: “We zouden hier eens een nachtje moeten blijven slapen”...

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Scroll to Top