Nieuws/Blog

Hoe herken ik een goede boxspring?

Goede-boxspring

Op zoek naar een goede boxspring? Dat kan een uitdagende zoektocht zijn, aangezien er zo veel keuze is. Hoe weet je zeker dat de boxspring die jij kiest zijn geld waard is? Wij helpen je op weg naar de beste boxspring voor jouw budget.

Waarop moet ik letten?

  1. Informeer je goed

Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over de grondstoffen en materialen waaruit de boxspring is samengesteld.

  1. Ga voor kwaliteit

Een kwalitatieve boxspring heeft een verenkern en is afgewerkt met zachte materialen (drukverdelers en schuimen). De verenkern van een goede boxspring bestaat uit pocketveren, terwijl een goedkopere uit bonnelveren of zelfs geen veren bestaat. Ook het aantal veren is van groot belang voor de kwaliteit en het comfort. Ten slotte bevat een kwalitatieve boxspring meestal een antislipspiegel bovenop de boxspring, zodat de matras niet verschuift.

Een boxspring die uit goedkopere materialen is gemaakt, zal minder lang meegaan, minder sterk zijn en de box zelf zal bijvoorbeeld geen veren bevatten.

  1. Kies de juiste matras

Je matras bepaalt voor een groot deel het comfort van je bed. Een matras die uit goedkope materialen is gemaakt, gaat minder lang mee en zakt sneller door. Een goede boxspring in combinatie met een slechte matras is te vergelijken met een normaal bed. Je matras bepaalt met andere woorden de kwaliteit van de boxspring, dus kies wijs.

Je kan bij de meeste merken kiezen uit een boxspring met een gestoffeerde matras of met een witte matras. Beiden kunnen voorzien worden van een topmatras. De juiste matras hangt af van jouw lichaam en persoonlijke voorkeur. Ook wat betreft topmatrassen, zijn er heel wat mogelijkheden.

  1. Let op de details

Aan de details van een goede boxspring is meestal iets meer aandacht besteed. Zo wijst een dubbele stiknaad in de bekleding bijvoorbeeld op een hogere kwaliteit. De stof van de buitenkant kan ook een indicatie zijn van de kwaliteit. Zo is een stoffen bekleding moderner, maar minder goed afwasbaar, terwijl een leatherlook meer onderhoudsvriendelijk is.

Wil je een boxspring waarvan de topkwaliteit gegarandeerd is? Kies dan voor Auping. De temperatuur en ventilatie van een Auping boxspring zijn optimaal. Bovendien gaat een Auping boxspring jarenlang mee.

Hulp nodig om een goede boxspring te kiezen?

Heb je hulp nodig om de juiste boxspring te kiezen? Neem dan zeker contact op of kom langs in een van onze toonzalen.

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven