Nieuws/Blog

Zo lang gaat een Auping boxspring mee

Levensduur-boxspring

De kostprijs van een boxspring kan snel oplopen, maar is dat ook meer dan waard. Een Auping boxspring gaat namelijk erg lang mee. Maar wat is de levensduur van een boxspring precies? En hoe kan je die verlengen? Wij geven je graag enkele tips mee.

Wat is de levensduur van een Auping boxspring?

De gemiddelde levensduur van een boxspring is 20 tot 25 jaar. Een boxspring bestaat uit meerdere onderdelen, het onderstel en de matras en topper. Het onderstel gaat in principe tot 25 jaar mee, mits goed en correct onderhoud.

Je Auping spiraalbodem heeft een iets langere levensduur, namelijk 35 jaar. Dat komt door de stevigheid van het materiaal en de structuur.

Auping adviseert wel om je matras, en zeker je topper, sneller te vervangen. Je matras vervang je best al na 8 tot 10 jaar, omdat die uiteindelijk zijn vorm verliest. Daardoor kan ze je lichaam niet langer optimaal ondersteunen. Maar de levensduur hangt af van de samenstelling en het gebruik. Lees hier meer over de levensduur van je Auping matras.

De levensduur van je boxspring verlengen

Tip 1: Bescherm je matras en topper

Bescherm je topper en matras met een molton. Die vormt een beschermende laag voor je matras en topper en vangt transpiratie en vocht op.

Tip 2: Beperk zonlicht

Om je boxspring zo lang mogelijk te laten meegaan, beperk je best de blootstelling aan zonlicht. Zowel voor je matras als het onderstel is direct zonlicht nefast. Zo verkleurt je onderstel sneller, en kan direct zonlicht je matras beschadigen.

Tip 3: Onderhoud je boxspring

Wil je de levensduur van je boxspring verlengen, dan is het belangrijk dat je voldoende aandacht schenkt aan het onderhoud. Zo zijn regelmatig reinigen en regelmatig ventileren een echte “must”. Laat je matras en topper regelmatig luchten door alle lakens van het bed te halen en een raam open te zetten. Wissel daarnaast ook wekelijks je lakens, zodat de hygiëne van je bed optimaal blijft.

De stof van de onderstelbekleding kan je af en toe reinigen met een handstomer. En bij de Auping boxsprings met elektrisch verstelbare bodems kunnen ook de mechanische onderdelen eens een onderhoudsbeurt gebruiken.

Meer informatie over Auping boxsprings?

Wil je graag meer weten over de boxsprings van Auping? Neem gerust contact op of kom langs in een van onze toonzalen.

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven