Nieuws/Blog

Een harde of zachte matras, wat kies je best?

Harde of zachte matras | Cornelis Bedding

Een harde of zachte matras, wat kies je best bij rugklachten?

“Een harde matras is beter voor je rug”, is een vaak gehoord advies. Nochtans is dat niet altijd waar. Een harde matras is niet altijd beter voor je rug dan een zachte matras. Of je nu beter een harde of zachte matras kiest, hangt af van je gewicht, je lichaamsbouw, je slaaphouding en je slaapvoorkeuren. Ook het materiaal bepaalt mee of je comfortabel ligt.

Fabeltje: steek een plank onder je matras

Vroeger ging men ervan uit dat een plank onder je matras steken beter was voor je rug. En dat was op dat moment niet zo’n gekke gedachte. De bodems die iedereen toen had, begonnen na een tijdje door te hangen. Niet ideaal om je lichaam op de juiste manier te ondersteunen. Een plank kon dat probleem letterlijk en figuurlijk een beetje rechttrekken. Gelukkig zijn de bedbodems van nu een stuk beter.

Harde of zachte matras | Cornelis Bedding

Te harde of zachte matras: hoe voel je dat?

Opstaan met rugklachten is vaak een signaal dat je matras te hard of zacht is. Een te harde matras zorgt ervoor dat je schouders en heupen niet voldoende kunnen wegzinken in de matras. Je wordt dan wakker met een stijf gevoel en pijn aan je lage rug, heupen of schouders. Een te zachte matras geeft niet voldoende steun. Je zakt dan te diep weg in je matras waardoor er spanning ontstaat in je rug. Zo krijg je vaker last van lage rugpijn.

De juiste matras

Je schouders en heupen moeten voldoende kunnen doorzakken terwijl je hoofd, lenden en benen net meer ondersteuning nodig hebben. Zo hebben matrassen van Equili verschillende zones die stuk voor stuk op jouw maat afgestemd kunnen worden. Keuzestress is niet nodig, want de juiste samenstelling wordt bepaald door onze slaapexperts op basis van een individuele meting.

Harde of zachte matras | Cornelis Bedding

Nooit meer een te harde of zachte matras?

Kom langs in één van onze toonzalen en voor een matras op maat van jouw lichaam. Zo slaap je nooit meer op een te harde of zachte matras en verminderen je klachten.

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven