Nieuws/Blog

Hoe vaak moet je je bed verschonen?

Hoe vaak bed verschonen | Cornelis Bedding

Zeg eens eerlijk, hoe vaak neem jij de tijd om je bed te verschonen? Frisse lakens op je bed leggen is een heel gedoe: vechten met het dekbedovertrek, het hoeslaken waarvan altijd wel ergens een hoek losschiet, de berg was waar je mee achterblijft, … Toch loont het de moeite, want wat is er zaliger dan slapen tussen verse lakens? Maar hoe vaak moet je je bed nu eigenlijk echt verschonen? Cornelis Bedding geeft tips voor een fris bed.

Zo vaak moet je je bed verschonen

Sommige mensen leggen elke week verse lakens op hun bed, anderen weten niet echt hoe lang het precies geleden is dat de lakens werden verschoond. Elke week je bed verschonen is nochtans een goed idee. Vind je dat te veel of lukt het je niet altijd, dan kan je het rekken tot twee weken, maar best niet langer!

Waarom moet je je bed zo vaak verschonen?

Tijdens je slaap verlies je huidschilfers, haren, huidolie en zweet. Logisch dus dat je bed na een tijdje niet meer zo fris is. Bacteriën voeden zich daar graag mee en zijn dol op de warmte tussen de lakens. Zo wordt je bed een broedplaats voor bacteriën. Niet echt de ideale omstandigheden voor een rustige nacht.

Tips voor een fris bed

  • Verschoon je bed minstens eens in de twee weken.
  • Was je beddengoed op 60 graden als dat kan.
  • Stop de wasmachine niet te vol. Dan vormen de lakens en prop en worden ze niet goed schoon.
  • Laat je bed ’s morgens een tijdje openliggen om het beddengoed te verluchten.
  • Neem een douche voor je naar bed gaat.

Hoe vaak bed verschonen | Cornelis Bedding

Niets zo heerlijk als een fris bed

Maak je bed op alsof je een cadeautje inpakt. Kies voor beddengoed dat niet alleen je matras en donsdeken beschermt, maar dat ook aantrekkelijk is om naar te kijken (en tussen te kruipen). Kies een kleur die bij je slaapkamer past of combineer verschillende kleurtjes voor een speels effect. Je zult zien dat een mooi opgemaakt bed je zo meteen wat minder moeite kost.

Vaker je bed verschonen? Met aantrekkelijk beddengoed?

Kom dan langs bij Cornelis Bedding. Je vindt zeker iets naar je smaak in ons smaakvol assortiment. Hoe vaak je je bed moet verschonen, maakt dan niet meer uit. Je wil je mooie beddengoed immers zo vaak mogelijk afwisselen.

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven