Nieuws/Blog

Hoe kan ik mijn rem slaap verbeteren?

rem-slaap-verbeteren-2

Wanneer je slecht slaapt, heeft dat veel impact op hoe je je overdag voelt. Zeker de rem slaap, het moment waarop je droomt, is belangrijk voor hoe je je voelt. Te weinig rem slaap heeft vervelende gevolgen. Doordat het brein je ervaringen ‘s nachts niet goed heeft kunnen verwerken, krijg je het gevoel van een ‘vol hoofd’. Je langetermijngeheugen verslechtert, net als je vermogen om je te concentreren en om dingen te relativeren. Wil jij je rem slaap verbeteren? Wij geven je enkele tips die zorgen voor een meer kwalitatieve rem slaap.  

1. Een vast slaapritme kan je remslaap verbeteren

Een vast slaapritme zorgt ervoor dat in slaap vallen en doorslapen beter gaat. Als je elke dag rond dezelfde tijd naar bed gaat en opstaat (ook in het weekend), went je lichaam aan dat ritme. Je remslaap valt samen met een daling van je lichaamstemperatuur vroeg in de ochtend. Een vast ritme zorgt ervoor dat dat altijd rond hetzelfde moment gebeurt. En dat zorgt op zijn beurt voor een langere remslaap.  

2. Voldoende slapen

Slaaptekort betekent automatisch dat je niet genoeg remslaap krijgt. Wanneer je niet voldoende slaapt, geef je je lichaam immers geen kans om de verschillende slaapcycli te doorlopen.

3. Geen cafeïne na de middag 

Drink jij graag een kopje koffie? Op elk moment van de dag? Dat kan je slaapfasen verstoren. Cafeïne is een stimulerende stof die ervoor zorgt dat je je niet moe voelt als het tijd is om te slapen. Zo verstoor je natuurlijk een gezond slaappatroon. Om je remslaap te verbeteren kan je koffie na 12 uur ’s middags beter laten.  

4. Vermijd alcohol

Veel mensen drinken graag een glaasje alcohol. Meestal doen we dat ’s avonds. Maar ook alcohol kan je slaapcyclus verstoren. Wanneer je alcohol hebt gedronken voor je gaat slapen, doorloop je geen remslaap tijdens de eerste slaapcycli van de nacht. Maak daarom liever geen gewoonte van een glaasje alcohol, maar bewaar het voor speciale momenten.  

5. Elke dag bewegen

Beweging is belangrijk voor de kwaliteit van je slaap. Wanneer je beweegt, maakt je lichaam endorfine en dopamine aan. Stofjes die je nodig hebt om goed te slapen. Mensen die voldoende bewegen, slapen dieper en langer. Het is niet nodig intensief te sporten. Elke vorm van beweging is goed. Kies dus vooral iets dat je leuk vindt en dat je kan volhouden.  

Maak van je slaapkamer een fijne plek om je remslaap te verbeteren 

Word je nog altijd niet goed uitgerust wakker? Dan kan je ook de ruimte waarin je slaapt aanpakken. Van de ideale temperatuur tot voldoende verduistering én een goed bed natuurlijk. Bij dat laatste helpen we je graag. Denk je dat je bed een goede nachtrust verhindert. Kom dan gerust langs in één van onze toonzalen. Onze slaapexperts geven je graag advies.

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven