Nieuws/Blog

Pijn in de onderrug en heupen na het slapen, wat is de oplossing?

pijn-onderrug-en-heupen-na-slapen-2

Naast pijn in de onderrug hebben veel mensen last van pijn in de heupen na het slapen. Deze pijn kan verschillende oorzaken hebben: overbelasting, slijtage, een slijmbeursontsteking, artritis of een geknelde zenuw. Maar ook een slecht slaapsysteem kan aan de basis liggen van dit soort problemen.

3 tips tegen pijn in de onderrug en heupen na het slapen


1.  Pas je slaaphouding aan

Slapen op de zij is lastig wanneer je pijn hebt aan je heup. Vaak heb je dan de neiging om half op je buik te draaien. Zo verlicht je de druk op je heup, maar verhoog je de druk op je onderrug. In deze positie wordt het hoofd vaak opzij gedraaid en dat  zorgt dan weer voor extra spanning op de nekwervels. Lukt slapen op je zij niet omdat je pijn hebt in je heupen en onderrug? Probeer dan een andere slaaphouding zoals slapen op je rug of plaats een kussen tussen beide benen om zo de druk op de knieën te verminderen. Dit helpt ook het heupgewricht te ontlasten. Nog beter is echter de sleepmate: dit is een zeer lang, rond kussen dat perfect blijft liggen en je zo zeker helpt bij een betere slaaphouding.

2. Hou je heupen soepel

Om pijn in je heupen te voorkomen, moet je de mobiliteit in je onderste ledematen op punt houden. Dat doe je door voldoende te bewegen en met spierversterkende oefeningen voor je heupen. Ook yoga helpt om je heupen soepel te houden. Weet je niet precies welke oefeningen je kan doen om je heupspieren te trainen? Informeer bijvoorbeeld bij een kinesist welke oefeningen in jouw situatie geschikt zijn.

3. Kies een slaapsysteem op maat

Wanneer je pijn hebt in je onderrug en heupen na het slapen is een drukverlagende matras de beste optie. Zo vermijd je over- of onderdruk op de verkeerde plaatsen in je lichaam. Kom gerust langs in één van onze toonzalen. Dan stellen we een matras op maat samen die aansluit bij jouw unieke slaapprofiel. Een matras die ondersteuning biedt aan je rug, schouders en heupgewrichten. Bij pijn in de onderrug en heupen na het slapen adviseren we vaak een matras van Equilli op basis van een Personal Sleep Scan.

 

Meer comfort met Equilli

Tijdens een personal Sleep Scan worden je rug en slaaphouding tot in het kleinste detail gemeten en vastgelegd in het zogenaamde indrukkingsprofiel. Op basis daarvan gaat Equilli aan de slag om de ideale matras te maken die 100% voldoet aan jouw noden. Een matras die je onderrug en je heupen op de juiste plekken ondersteunt.

Je nachtrust verbeteren?

Cornelis Bedding heeft veel ervaring op gebied van het menselijk lichaam en slapen. Door onze persoonlijke manier van werken kunnen we je altijd het beste advies geven. Benieuwd hoe je het beste op weg kan geholpen worden door onze slaapadviseurs? Of heb je interesse in een Personal Sleep Scan?

Contacteer ons >

 

 

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven