Nieuws/Blog

De vele voordelen van slapen voor je lichaam en geest

voordelen van slapen

Als slaapspecialisten weten wij beter dan wie ook dat een goede nachtrust belangrijk is. Onderzoek heeft uitgewezen dat voldoende en zelfs langer slapen een positief effect heeft op lichaam en geest. Heb je hierover toch nog je twijfels? Dan overtuigen wij je graag door het opsommen van de vele voordelen van slapen, zowel op korte als op lange termijn.

Een goede nachtrust is niet vanzelfsprekend

Het leven is ten opzichte van vroeger veel gehaaster geworden. Daarbij zorgt de huidige coronacrisis er ook voor dat we veel onrustiger en angstiger zijn. Het gevolg is dat we meer piekeren en zelfs slecht de slaap kunnen vatten. Neerslachtige gevoelens nemen zo sneller de overhand…

Bovenstaand scenario wil je natuurlijk koste wat kost vermijden. Gelukkig hoef je helemaal niet diep in de portemonnee te tasten of veel moeite te doen. Integendeel! Het vraagt enkel wat ‘tijd’… Tijd om voldoende te slapen!

De voordelen van slapen op korte termijn

Klinkt als muziek in de oren, toch? Vooral als je weet hoe bevorderlijk een goede nachtrust is voor je mentale en fysieke gezondheid.

  • Je bent alerter, gevatter en productiever

Het is simpel. Wie voldoende slaapt en uitgerust opstaat, heeft een frisser hoofd. Dit komt niet enkel je concentratie en productiviteit ten goede maar ook je probleemoplossend vermogen.

  • Je versterkt je geheugen en creativiteit

Je hebt het ongetwijfeld al in je studententijd horen vallen maar slapen helpt om beter te studeren. Dat komt omdat je in je remslaap alle (nieuwe) informatie en indrukken verwerkt. Hierdoor leer je niet enkel beter en sneller maar kom je ook creatiever uit de hoek.

  • Je verbetert je sportprestaties

In een eerdere blog beschreven we al het belang van rust nemen na het sporten. Maar ook een goede en kwalitatieve nachtrust verbetert aanzienlijk de sportprestaties. Je bent zelfs minder blessuregevoelig door uitgerust te sporten.

voordelen van slapen

  • Je bent vrolijker en positiever

Het grote gevaar van slecht of te weinig slapen is dat je meer gespannen bent. Deze prikkelbaarheid kan op lange termijn leiden tot angstaanvallen en depressieve gevoelens. Een goede en constante nachtrust is dus het geheim om positief én met de roze bril op in het leven te staan!

De voordelen van slapen op lange termijn

Behalve een natuurlijke bescherming tegen angst en depressie, heeft een goede nachtrust nog enkele andere geweldige langetermijnvoordelen.

  • Je hebt meer controle over je gewicht

Slecht slapen is helaas een dikmaker. De verklaring hiervoor is dat je bij een langdurig tekort aan slaap een tragere stofwisseling hebt. Het klinkt misschien raar maar door voldoende te slapen zorg je ervoor dat je hormonen meer in balans zijn én je jouw hongergevoel beter onder controle houdt.

  • Je bent aantrekkelijker, minder vaak ziek en leeft langer

Slaap je voldoende? Dan zal je er frisser uitzien! Dat schoonheidsslaapje mag je dus gerust letterlijk nemen. Vaarwel aan die gezwollen ogen en donkere kringen. Je ziet er niet alleen frisser uit, je voelt je ook zo! Voldoende slapen is namelijk de nummer één remedie tegen allerlei ziektes en aandoeningen (griep, verkoudheid, hart- en vaatziektes, diabetes, kanker en zelfs dementie). Slapen helpt je ook sneller te herstellen wanneer je toch ziek valt. En als ultieme voordeel zorgt een goede nachtrust ervoor dat je langer leeft!

Kies voor een goede en gezonde nachtrust

We kunnen nog wel even doorgaan met het aanvullen van het lijstje van voordelen maar dat zou ons te ver leiden. Als beddenspeciaalzaak hebben wij alvast alles in huis om jou te verzekeren van de ultieme nachtrust: van hoogwaardige slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, …) tot enthousiaste slaapadviseurs die hun doorgedreven kennis en expertise graag met jou delen.

Spring dus gerust eens binnen in een van onze winkels en laat goede nachten geen droom meer zijn!

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven