Nieuws/Blog

Ik heb een stijve nek na het slapen, wat nu?

stijve-nek-na-slapen-3

Auw, word jij ook vaak wakker met een stijve nek na het slapen? En wil je weten hoe je van die nekpijn af kunt komen? Cornelis Bedding geeft je een aantal tips.  

Wakker worden met een stijve nek na het slapen

De wekker gaat en je zet je langzaam recht. Prettig voelt het echter niet. Je draait langzaam een cirkeltje met je hoofd en je voelt het al. Dit wordt een dag met vervelende nekpijn. Wil je weten hoe je van een stijve nek na het slapen verlost kan raken? De slaapexperts van Cornelis Bedding helpen je graag op weg.  

Tip 1: nooit meer op je buik slapen 

Slaap je op je buik? Daar is je nek waarschijnlijk niet zo blij mee. Wanneer je op je buik ligt, kunnen je nekspieren niet voldoende ontspannen. Logisch dat je dan een stijve nek hebt na het slapen. Als het lukt voor jou, is het slimmer om op je zij te slapen. De nekpijn zal niet na één nachtje weg zijn, maar na een tijdje zouden de klachten moeten verminderen.  

Tip 2: wees ook overdag lief voor je nek 

We brengen heel veel uren zittend door of met een smartphone in onze handen. In welke houding zit je dan? Vaak zijn we geneigd om in elkaar te zakken en dat belast onze rug- en nekspieren. Check af en toe hoe je erbij zit en probeer mooi rechtop te gaan zitten. 

Tip 3: een matras die past bij jou  

Hoe je ook slaapt, het is belangrijk dat je rug en je nek mooi op één lijn liggen. Dat kan alleen wanneer je schouders goed kunnen wegzakken in je matras. Vooral voor mensen die in zijlig slapen, is dat vaak een uitdaging. Met een matras van Equilli ben je zeker van een gepersonaliseerde schouderzone die je schouders precies voldoende ruimte geven.  

Tip 4: een aangepast hoofdkussen 

Heb je de vorige tips allemaal toegepast en heb je nog altijd een stijve nek na het slapen? Dan is de kans groot dat jij en je hoofdkussen niet bij elkaar passen. Veel mensen slapen op een te dik of te dun kussen. Je kussen moet de holte tussen je schouder en je hoofd goed opvullen. Kom gerust langs in één van onze toonzalen. Onze slaapexperts geven je graag professioneel advies over een kussen dat past bij je lichaam en je slaaphouding.

Eindelijk wakker worden zonder stijve nek na het slapen?

Bij Cornelis Bedding geven we je graag persoonlijk advies over de beste slaapoplossing voor jou. Zo ben je altijd zeker van een comfortabele nachtrust en stap je ’s ochtends uitgerust uit je bed. Zonder stijve nek na het slapen 

Contacteer ons >

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven