Nieuws/Blog

Hoe kan je ochtendstijfheid tegengaan?

ochtendstijfheid

Hoe ontstaat ochtendstijfheid?

 

Ochtendstijfheid kan verschillende oorzaken hebben. Het vervelende verschijnsel kan zich zowel laten voelen in je spieren als in je gewrichten. Als je last hebt van stijve spieren, is dit vaak te wijten aan langdurige stress en spanning. Heb je eerder last van je gewrichten? Dan kan dat liggen aan te weinig beweging of ouderdom. Ochtendstijfheid komt namelijk meestal voor bij ouderen of mensen met artrose of reumatische aandoeningen.

 

Hoe ga je ochtendstijfheid tegen?

 

Geen zin om ’s ochtends met pijn op te staan? Wij geven jou 6 tips mee om je dag soepel te beginnen.

  1. Start de dag met oefeningen in bed

Laat je spieren ontspannen aan de hand van een aantal eenvoudige oefeningen. Vooraleer je uit bed stapt, voer je enkele ontspannende bewegingen uit. Belangrijk is om enkel de oefeningen te doen die goed aanvoelen voor jouw lichaam. Enkele voorbeeldoefeningen om ochtendstijfheid te voorkomen: strek je benen of maak fietsbewegingen, strek of draai je armen, etc. Je spieren en gewrichten kunnen zo rustig opwarmen ’s morgens.

  1. Neem ’s ochtends een warme douche

Na de ochtendoefeningen neem je best een warme douche om je lichaam op te warmen. Een warme douche verbetert de doorbloeding en ontspant je spieren. Ook onder de douche kan je enkele ontspannende bewegingen uitvoeren om je gewrichten los te maken.

  1. Hou je lichaam warm

’s Nachts koelt jouw lichaam vanzelf af, dus ook jouw spieren en gewrichten koelen mee af. Daarom is het belangrijk om je lichaam goed warm te houden. Dat begint bij een goed dekbed. Ga bijvoorbeeld voor een gepersonaliseerd dekbed dat aangepast is aan jouw lichaam. Warme voeten dragen ook bij tot een warm lichaam. Draag daarom sokken terwijl je slaapt of gebruik een warmwaterkruik. Zorg er daarnaast telkens voor dat het in je slaapkamer de juiste temperatuur is.

  1. Draai regelmatig om in bed

De hele nacht in dezelfde houding slapen is slecht voor jouw gewrichten. Door met al je gewicht de hele nacht op dezelfde kant te leunen, neemt de ochtendstijfheid toe. Draai je dus geregeld om als je tijdens de nacht wakker wordt. Strek eventueel snel je armen en benen en slaap daarna rustig verder.

  1. Kies de juiste matras

Een matras op maat is onmisbaar om ochtendstijfheid te voorkomen. De juiste matras kies je op basis van de manier waarop je slaapt, je lichaamsbouw, eventuele rugproblemen, transpiratie, etc.

  1. Zorg voor een goede nachtrust

Terwijl je slaapt, herstellen jouw lichaam en spieren zich van de vorige dag. Zorg ervoor dat je ’s nachts voldoende rust. Gemiddeld zou je best 8 uur per nacht slapen.

Een koude of vochtige slaapkamer kan ook ochtendstijfheid veroorzaken. Daarom is het belangrijk om een gezond slaapklimaat te creëren. Meer informatie of tips over hoe je een ideale slaapomgeving creëert? Cornelis Bedding geeft je graag advies!

ochtendstijfheid

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven