Nieuws/Blog

Hoe kan je slaaprimpels voorkomen?

Slaaprimpels voorkomen

Rimpels, ze hebben absoluut een bepaalde charme. Toch hou je deze zichtbare lijntjes graag zo goed mogelijk binnen de perken. Bij rimpels denken we spontaan aan kraaienpootjes of voorhoofdsrimpels, beter bekend als lach- of expressierimpels. Maar wist je al dat je door te slapen ook rimpels kan krijgen? Euh… dan maar geen schoonheidsslaapjes meer? Geen paniek! Slaaprimpels voorkomen is relatief eenvoudig.

Slaaprimpels zijn…

…fijne lijntjes in de huid, vooral in het gezicht (langs de randen of op de wangen) maar ook in het decolleté van vrouwen. Meestal lopen deze rimpels verticaal en zijn ze meer zichtbaar op de linker- of rechterkant van het gezicht. Dat heeft veel te maken met je voorkeurshouding tijdens het slapen. Slaaprimpels worden ook wel compressierimpels genoemd door de druk die uitgeoefend wordt op de huid.

Hoe ontstaan ze nu precies en waarom krijg je ze?

Slaaprimpels ontstaan door een te hoge druk en wrijving tussen de huid en het kussen waarop je slaapt. Daarnaast speelt de leeftijd een belangrijke rol. Vanaf 40 jaar én als je een vrouw bent (dank je wel hormonen), heb je meer kans op slaaprimpels. Je huid verliest gewoonweg aan elasticiteit en wordt dunner en kwetsbaarder.

Slaaprimpels voorkomen: hoe doe je dat?

Wil je slaaprimpels voorkomen? Verander je slaaphouding! Ja, zo eenvoudig is het. Bij het slapen op de zij of op de buik, is de wrijving tussen het gezicht en kussen het grootst. Hierdoor ontstaan sneller slaaprimpels. Door op je rug te slapen, verminder je aanzienlijk de druk op je gezicht en wordt de huid in je decolleté niet samengedrukt. Dit is bovendien de meest natuurlijke slaaphouding waarbij je rugwervels minimaal belast worden. Ook ideaal tegen maagzuur!

slaaprimpels voorkomen

Ben je totaal geen rugslaper? Verander dan zo vaak mogelijk van slaaphouding zodat je niet de hele nacht op hetzelfde gezichtsdeel druk uitoefent.

Tot slot is de keuze van het juiste hoofdkussen van belang. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een speciaal hoofdkussen (zeg maar ‘antirimpelkussen’) waarvan het materiaal zich perfect vormt naar het indrukkingsprofiel van je gezicht. Zo verminder je de druk op de huid en dus de kans op slaaprimpels.

Vertrouw op ons professioneel advies en merkenaanbod

Als slaapspecialist en verdeler van topmerken in ultiem slaapcomfort, kan je in een van onze vijf winkels terecht voor persoonlijk advies over het hoofdkussen dat het best bij je past. Eentje dat niet enkel jouw hoofd en nek optimaal ondersteunt maar ook je gezicht mooi in de plooi houdt!

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven