Nieuws/Blog

Alternatief voor een verzwaringsdeken

Alternatief voor een verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken, je hebt er misschien al over gehoord? Of je overweegt om er een te kopen? En is er een alternatief voor een verzwaringsdeken? In deze blog beantwoorden we enkele interessante vragen die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw specifieke slaapbehoefte.

Wat is een verzwaringsdeken?

Zoals de term zelf aangeeft, is een verzwaringsdeken een verzwaard deken. Dit type van deken kan een hulpmiddel zijn om stress, angst of slaapproblemen te verbeteren. Een verzwaringsdeken is een nieuwe trend onder de dekens. Eigenlijk heeft dit altijd al bestaan in de vorm van een klassiek wollen of kasjmier deken. Deze laatste hebben hun nut en degelijkheid al heel lang bewezen.

De ‘nieuwe’ verzwaringsdekens halen hun gewicht echter niet uit natuurlijke materialen, zoals wol of kasjmier, maar uit polykorreltjes (plastic) of glaskorreltjes. Deze korreltjes zitten verwerkt in een synthetisch of een katoenen deken. Het inslapen met dergelijk verzwaringsdeken kan een meer ontspannen gevoel geven bij het inslapen. Maar het belang van een goed deken is dat het ook goed ventileert zodat je gedurende de nacht fris kan doorslapen. En zo’n verzwaringsdeken blinkt daar nu niet meteen in uit.

Zorgt het voor een betere nachtrust?

Een zwaarder deken kan een positief effect hebben voor mensen die te kampen hebben met een bepaalde vorm van autisme, angststoornissen, ADHD of depressie. De resultaten van verschillende onderzoeken zijn echter niet sluitend en geven onvoldoende antwoord op de vraag of het deken effectief voor een betere nachtrust zorgt. Het valt dus niet onder de categorie van magisch wondermiddel dat bepaalde psychologische of slaapproblemen oplost.

Alternatief voor een verzwaringsdeken

Wat is het alternatief voor een verzwaringsdeken?

Voor wie toch moeilijk de slaap kan vatten, raden we aan om te zorgen voor een ontspannend gevoel voor het slapengaan. Dit bereik je bijvoorbeeld door een rustig avondritueel te creëren. Maar ook door te zorgen voor een goede slaapomgeving en -hygiëne. Het is een kwestie van uit te testen wat voor jou helpt en zo de oorzaak van je slaapprobleem aan te pakken.

Voor wie toch graag een iets zwaarder gevoel op zich heeft tijdens het slapen, raden we een temperatuurregulerend dekbed van natuurwol of kasjmier aan als alternatief voor een verzwaringsdeken. Wil je tijdens de zomermaanden een zwaarder maar toch fris deken gebruiken? Dan is een dekbed in bamboe een absolute aanrader. Met dergelijke dekens geniet je altijd van een optimale ventilatie: een belangrijke vereiste voor een goede nachtrust!

Ontdek ons ruim aanbod aan dekbedden.

Met meer dan 100 jaar ervaring wil Cornelis Bedding elke klant de ultieme slaapbelevenis bezorgen. En daar hoort uiteraard passend beddengoed bij. Zo bieden wij kwalitatieve dekbedden voor elk seizoen aan. Van een dun zomerdekbed gevuld met bamboe of zijde over een 4-seizoendekbed tot een heerlijk warm dekbed gevuld met ganzen- of eendendons. Kom gerust langs in een van onze toonzalen. Wij staan voor je klaar met persoonlijk slaapadvies op maat.

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven