Nieuws/Blog

Beddengoed wassen: tips en tricks

beddengoed wassen

Volgens experts zou je wekelijks je beddengoed moeten wassen. Maar dat is vaak een lastig karwei. Waarom is dat nodig? En hoe pak je dat best aan? Wij geven je enkele tips en tricks waardoor beddengoed wassen een fluitje van een cent wordt.

Waarom het nodig is

Bacteriën, schimmels, dode huidcellen, zweet, en zelfs mijten houden zich schuil in jouw beddengoed. Je ziet ze misschien niet, maar ze zijn overal om je heen. Afkomstig van onze huidcellen, zweet, haar, make-up of nachtcrème, vinden bacteriën hun weg naar onze kussens, dekbedovertrekken, lakens en matrassen.

Hoe vaak je je beddengoed moet wassen, hangt af van persoon tot persoon. Mensen die veel last hebben van nachtelijk zweten, bijvoorbeeld, overwegen best om het aantal wasbeurten te verhogen. Als je allergisch bent voor wasproduct of wasverzachter, is het natuurlijk aan te raden om minder vaak je beddengoed te wassen. Onthoud gewoon dat hoe langer je het uitstelt, hoe meer tijd de bacteriën hebben om zich te vermenigvuldigen.

Tips en tricks

  1. Laat je bed verluchten na het opstaan
    Door je dekbed dubbel te vouwen en een paar uur te laten verluchten, verminder je het aantal nodige wasbeurten aanzienlijk. De matras, het hoeslaken en het dekbed kunnen zo verluchten, waardoor bacteriën minder kans krijgen om te overleven.
  2. Let altijd op het waslabel
    Als je je lakens wast, is het belangrijk om eerst naar het label te kijken. Daarop vind je de wasvoorschriften die gelden voor jouw lakens. Volg altijd de voorschriften, om te vermijden dat je schade aanbrengt aan je lakens.
  3. Was je beddengoed op minimaal 60 graden
    60 graden is de temperatuur waarop je alle bacteriën, schimmels en huisstofmijten doodt. Hoe heter, hoe beter! Maar let wel altijd op het label, zodat je het materiaal niet beschadigt.
  4. Hang het beddengoed meteen op na het wassen
    Laat het beddengoed na het wassen niet te lang in de wasmachine zitten. Anders loop je het risico dat je beddengoed heel erg gaat kreuken.beddengoed wassen
  5. Was nieuw beddengoed altijd voordat je het gebruikt
    We raden aan om je beddengoed te wassen vóór het eerste gebruik. Zo neemt het textiel beter vocht op.
  6. Gebruik geen wasverzachter
    Heerlijk ruikende lakens zijn een goede motivatie om je beddengoed vaker te wassen. Maar let op met wasverzachter! Wasverzachter maakt het materiaal namelijk waterafstotend, wat niet aan te raden is op een plek waar je ’s nachts veel vocht verliest. Een handig alternatief om je beddengoed een heerlijke geur te geven is door een stukje keukenpapier te besprenkelen met je favoriete geur. Dat kan parfum, interieurspray of etherische olie zijn. Gooi dat stukje keukenpapier gewoon in de droogkast samen met je lakens, en laat je verbazen!
  7. Laad de wasmachine niet te vol
    Lakens hebben veel ruimte nodig in de trommel om voldoende rond te kunnen draaien en zo optimaal schoon te worden.
  8. Gebruik drogerballen
    Drogerballen zorgen ervoor dat je beddengoed zacht en zonder kreuken uit de droogkast komt. Bovendien zorgen ze ervoor dat de lakens een pak sneller droog zijn. En als leuk extraatje kan je jouw favoriete geur hier ook aan toevoegen met een paar druppeltjes etherische olie.

Meer tips over beddengoed?

Heb je graag meer informatie over het juiste beddengoed? Of wil je weten hoe je de levensduur van je beddengoed verlengt? Cornelis Bedding helpt je graag met advies op maat. Neem gerust contact op of kom eens langs in een van onze toonzalen!

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven