Nieuws/Blog

Het belang van een drukverlagende matras

Drukverlagende matras

Een goede nachtrust begint bij een goede matras. Zo simpel is het. Met een drukverlagende matras kies je alvast voor een kwaliteitsvol lig- en slaapcomfort. Zeker als je gevoelig bent aan drukpunten door artrose, reuma of een andere gewrichtsaandoening.

Veelvoorkomende klachten

Een matras die je lichaam onvoldoende ondersteunt en je gewicht niet optimaal verdeelt, kan voor vervelende klachten zorgen. Denk bijvoorbeeld aan stijve spieren bij het opstaan of tintelingen in handen, voeten, armen of benen. Ofwel: slapende ledematen.

Deze klachten ontstaan bijna altijd door een te hoge druk op de (uitstekende) lichaamsdelen zoals schouders en heupen. De zenuwen worden als het ware afgekneld waardoor je een slechtere doorbloeding krijgt. Hierdoor woel je meer en slaap je slechter.

Weg met de druk!

De druk die je overdag voelt, wil je ’s avonds in bed absoluut niet meenemen. Een drukverlagende matras laat die druk van je afvallen, letterlijk én figuurlijk. Hoe komt dat? Door je lichaamsgewicht te verdelen over de volledige matras waardoor je lichaam een optimale ondersteuning krijgt. Geen drukpunten, minder draaien en keren, een goede doorbloeding én een betere slaap(houding).

Drukverlagende matras

Welke drukverlagende matras kies je het best?

De keuze van een matras is zeer persoonlijk. Wij hebben een ruim assortiment van drukverlagende matrassen, elk met hun specifieke vulling en eigenschappen:

  • Traagschuim: dit materiaal past zich perfect aan je lichaam aan, werkt drukverlagend én absorbeert beweging. Met Tempur in ons aanbod, ben je alvast zeker van de allerbeste kwaliteit voor traagschuimmatrassen.
  • Visco-elastisch: dit materiaal past zich net zoals traagschuim perfect aan je lichaam aan. Het werkt drukverlagend en wordt vaak gecombineerd met een goed ondersteunende pocketveer onder de viscolaag. Zo geniet je van een goede drukverlaging én een optimale ventilatie. Auping, Beka, Equilli en ook onze eigen CB home collectie gebruiken deze innovatieve technologie in hun matrassen.
  • Gelplus: met de gelplus matrassen van onze CB home collectie gaan we nog een stapje verder op het vlak van ventilatie en verkoeling. De Italiaanse open gelstructuur geeft een zeer drukverlagende ondersteuning gecombineerd met een verkoelend effect dankzij de gellaag. Voor wie snel transpireert en toch wil genieten van drukverlaging, is dit de perfecte match! Ook deze gelmatrassen zijn voorzien van een ventilerende pocketveer onder de gellaag. Deze geltechnologie vind je in ons gamma zowel bij Beka als bij onze CB home collectie.

Vertrouw op ons advies

Er is keuze troef op het vlak van drukverlagende matrassen. Heb je nog een vraag of zoek je professioneel en persoonlijk advies over welke drukverlagende matras het best is voor jou en/of het best past bij je bedbodem? Of wil je de verschillende matrassen eens uitproberen? Kom gerust langs in een van onze vijf toonzalen. Onze slaapadviseurs staan je persoonlijk bij.

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven