Nieuws/Blog

Ik heb rugpijn na het slapen, wat nu?

rugpijn-na-het-slapen

We staan allemaal wel eens op met rugpijn na een nachtje slapen. Een stijve of pijnlijke rug, daar word je niet echt vrolijk van. Gelukkig blijft het vaak bij die ene keer. Maar wat als je regelmatig opstaat met rugpijn na het slapen?

Rugpijn na het slapen: vaak ligt het aan je matras

Rugpijn kan je voorkomen met de juiste matras. Een matras moet de juiste ondersteuning bieden aan je ruggengraat. Te zachte matrassen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam doorzakt, terwijl te harde matrassen vervelende drukpunten creëren. De matras die bij je past, houdt rekening met je lichaamstype en je slaaphouding. Vraag je ook af of je matras nog niet aan vervanging toe is. Want een versleten matras kan leiden tot rugklachten.

Je slaaphouding en rugpijn

Je slaaphouding kan een rol spelen bij het ontstaan van rugpijn. Buikslapers hebben vaker last van rugklachten, omdat die houding de natuurlijke kromming van je wervelkolom verstoort. Het is meestal beter om op je zij te slapen met een kussen tussen je knieën om je wervelkolom in een neutrale positie te houden. Slaap je op je rug, zorg er dan voor dat je hoofd en nek de juiste ondersteuning krijgen. En kies in elk geval een matras die bij je slaaphouding past.

rugpijn-na-het-slapen

Meer tips tegen rugpijn na het slapen

  • Beweeg: regelmatig bewegen overdag versterkt de spieren in je rug.
  • Stretch: begin de ochtend met stretchen om je spieren wakker te maken en spanning te verminderen.
  • Een goed kussen: kies een kussen dat je hoofd en nek goed ondersteunt
  • Een comfortabele slaapomgeving: een rustige, donkere en koele slaapkamer zorgt voor een meer ontspannen nacht

Bye bye rugpijn na het slapen

Niet langer opstaan met rugpijn na het slapen? Met de juiste matras, een goede slaaphouding en enkele gezonde gewoontes, kan je de pijn verminderen of zelfs voorkomen. Kom langs in één van onze toonzalen. Dan gaan we samen op zoek naar de perfecte matras voor jou. Zo geniet jij van een goed nachtrust en start je je dag pijnvrij.

 

 

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven