Nieuws/Blog

Kies de juiste slaapkamer kleuren met onze tips

slaapkamer kleuren

Nergens beter dan je slaapkamer om heerlijk tot rust te komen. Een optimale nachtrust en een energieke start van de dag worden ook deels bepaald door de sfeer die je slaapkamer oproept. En met de juiste slaapkamer kleuren creëer je alvast een groot deel van die sfeer! Maar welke kleuren kies je nu het best? En waarop moet je zeker letten? Neem dan even onze tips door!

Denk goed na over je persoonlijke voorkeuren

Net zoals iedereen zal je vermoedelijk al een specifieke voorkeur hebben voor bepaalde kleuren. Je slaapkamer is dan wel een privéplekje in huis, toch wil je ook hier graag een persoonlijke toets aan geven met de juiste kleurkeuzes of -combinaties.

Hou je van een rustgevende sfeer die puurheid uitstraalt? Dan zijn natuurlijke kleuren zoals aardetinten, zandkleuren of zachtgroene kleuren de ideale keuze. Combineer deze met een minimum aan meubels maar voeg zeker een klein groen plantje toe. Een decoratief pannenkoekenplantje is een echte topper hiervoor!

slaapkamer kleuren

Maar ook verschillende blauwtinten zoals hemelsblauw of zeeblauw behoren tot de natuurlijke kleuren. Let met blauw wel op dat je de kamer niet te koel of te kil maakt. Warme verlichting of meubels mogen hier zeker niet ontbreken! Of ga voor een witte muurkleur en blauwe tinten voor je bed of dekbedovertrek. Dat verzacht het geheel.

Met donkere kleuren zoals chocoladebruin of warmgrijs creëer je een luxueuze sfeer. Kies dit wel enkel als je slaapkamer groot genoeg is. Een donkere kleur zal de ruimte verkleinen. Je brengt het best dus ook voldoende lichte accenten aan. Of waarom niet gewoon een accentmuur in een donkere kleur naar keuze, achter het hoofdbord van je bed? Wat ons betreft een topkeuze!

En uiteraard zijn er ook nog de witte tinten, met maar liefst keuze uit 100 verschillende soorten wit. Als muurkleur is dit sowieso een tijdloze keuze die veel ruimte en mogelijkheden biedt. Fleur je kamer wat op met kleurrijk beddengoed, kussentjes of andere accessoires.

Breng de laatste trends naar je slaapkamer

Op de laatste interieurbeurs in Parijs hebben we de laatste trends op het vlak van dekbedovertrekken gespot. Opvallend waren vooral de groene kleur(tinten) en de fijne prints van vogels. Ideaal in combinatie met neutrale slaapkamer kleuren.

Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste slaapkamer kleuren!

Wens je graag wat extra kleuradvies om jouw slaapkamer tot een zalige oase van rust te maken? Kom dan zeker eens langs in een van onze vier winkels. Onze slaapadviseurs helpen je met veel plezier verder!

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven