Nieuws/Blog

Rust nemen na het sporten is ook belangrijk

rust nemen

Staat meer bewegen en/of sporten op jouw to-dolijstje voor het nieuwe jaar? Dat kunnen we alleen maar toejuichen! Ongeacht de ambitie die je op sportief vlak hebt, is het heel belangrijk om rust in te lassen. Dat klinkt misschien raar maar voldoende rust nemen na het sporten geeft je lichaam – en vooral je spieren – de kans om te herstellen én sterker te worden.

Het effect van sporten op je lichaam

Of je nu houdt van fitness, hardlopen, fietsen of vechtsport: bij elke training belast je jouw lichaam. Ben je iets te fervent geweest? Dan ontstaan er kleine scheurtjes in de spiervezels met spierpijn als gevolg. Geen reden tot paniek echter, het zijn net deze scheurtjes die je spieren zullen versterken. Maar om dit effect te bekomen is het belangrijk om een of meerdere rustdagen te nemen.  

Bevorder je spierherstel

Met de juiste voeding, die rijk is aan eiwitten, gezonde koolhydraten en goede vetten, kan je het herstelproces van je spieren alvast bevorderen. Ook een massage versnelt je spierherstel en helpt blessures te voorkomen. Onderschat in elk geval het belang van rust nemen na het sporten niet!

rust nemen

Alles hangt af van hoe intensief en hoe lang je getraind hebt. Je neemt best een rustdag na een training van minimum één uur. Heb je toch langer getraind? Dan rust je best twee dagen of meer uit. Omdat niemand gelijk is, luister je natuurlijk best ook naar je eigen lichaam. En een rustdag wil ook niet zeggen dat je helemaal niets mag doen. Een rustige wandeling of fietstochtje kan absoluut en houdt je spieren in beweging!

Niet enkel rust nemen, maar ook voldoende slapen

Als slaapspecialisten weten wij beter dan wie ook dat een goede nachtrust belangrijk is voor zowel lichaam als geest. Onderzoek heeft uitgewezen dat voldoende en zelfs langer slapen een positief effect heeft op het herstel van je lichaam en de sportprestatie. Naast een rustdagje inlassen doe je er dus goed aan om ook een goede slaapgewoonte aan te leren.

Kom bij ons langs en laat je adviseren

Ben je op zoek naar ultiem slaapcomfort? Kom dan langs in een van onze winkels te Dendermonde, Rumst, Belsele of Wommelgem. Ons enthousiast team van slaapexperten begeleidt je met professioneel advies over onze verschillende topmerken!

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven