Nieuws/Blog

Je matras reinigen tijdens de grote lenteschoonmaak

matras reinigen

Hoera, het is lente! Zorgen de eerste zonnestralen bij jou ook voor schoonmaakkriebels? Laat je volop gaan want nu is het ideale moment om aan de lenteschoonmaak te beginnen. Geef zeker ook wat extra aandacht aan je slaapkamer en vooral aan jouw matras…

De matras reinigen is namelijk heel belangrijk voor een goede matrashygiëne. Dit wordt ongewild wel eens vergeten. En geloof ons maar: je bent zeker niet de enige. Met onze tips slaap je alvast op een frisse en zuivere matras!

Het belang van het dagelijks verluchten en jaarlijks wassen van de matras(hoes)

Je beddengoed (twee)wekelijks wassen is een absolute must. Want geef toe… Er is niets zo zalig als krakend frisse lakens. Heb je ’s ochtends de gewoonte om na het opstaan je dekbed meteen open te leggen en het raam open te zetten? Laat dan even je matras en dekbed – gedurende een kwartiertje – op kamertemperatuur komen..

Door een té groot temperatuurverschil kan de warmte in je dekbed en matras meteen in condens worden omgezet. En dat kan je beter vermijden want hoe minder vocht in je matras… hoe langer de levensduur ervan!

Met een goed ventilerende matrasbeschermer zorg je er alvast voor dat het meeste vocht niet tot in de matras komt. Vocht in je matras kan je jammer genoeg niet helemaal uitsluiten. Daarom is het aan te raden om minstens 1 keer per jaar – tijdens de lenteschoonmaak bijvoorbeeld – de hoes van je matras te wassen. Zo verminder je de kans op schimmelvorming en huisstofmijt.

matrasbeschermer

Jouw matras reinigen met enkele handige tips

Heb je een te kleine wasmachine of kan je de matrashoes niet verwijderen? Dan kan je jouw matras reinigen met deze makkelijke tips voor het verwijderen van matrasvlekken.

Transpiratievlekken verwijderen doe je door deze wat vochtig te maken en er keukenzout op te strooien. Laat het enkele uurtjes inwerken en stofzuig de matras nadien proper. Je kan nogmaals met een licht vochtige doek over de vlekken gaan. Zijn er nadien nog gele kringen zichtbaar? Dit is verkleuring maar betekent niet dat de matras niet zuiver is. 

Urinevlekken kan je heel makkelijk verwijderen met azijn of met soda en wat warm water. Bevochtig de vlek (door zachtjes te deppen met een doekje) en laat het opdrogen. Heb je bloedvlekken op je matras? Maak de vlek nat met koud water, doe er eventueel wat shampoo op en wrijf alles goed weg. Laat de matras nadien goed drogen.

Je matras regelmatig stofzuigen – en dus niet alleen tijdens de lenteschoonmaak – helpt goed om huisstofmijt tegen te gaan. Stoffige plaatsen zijn namelijk hun favoriete plekjes… Geef deze vervelende beestjes dus geen kans en stofzuigen maar!

Cornelis Bedding geeft je graag extra advies

Twijfel je nog over hoe je jouw matras(hoes) het best kan reinigen? Kom dan zeker langs in een van onze vier winkels of neem contact op met ons. Wij staan je graag te woord met professioneel advies.

Bij Cornelis Bedding hebben bijna alle matrassen een afritsbare matrashoes die wasbaar is. Kijk zeker altijd goed naar de wasvoorschriften en laat de hoes nadien drogen in de buitenlucht en zeker nooit in de droogkast.

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven