Nieuws/Blog

Je donsdeken wassen? Wij helpen je graag op weg!

donsdeken wassen

Onze lakens wassen doen we meestal (twee)wekelijks. Maar hoe zit dat met je dekbed en hoofdkussen? Mag je zomaar je donsdeken wassen en waarop moet je zeker letten? Wij vertellen je graag hoe je zelf je dekbed en hoofdkussen kan wassen en waarom dat toch wel belangrijk is!

Geef huisstofmijt geen kans

Zoals we eerder vertelden over het reinigen van de matras, is het aangeraden om jouw donsdeken en hoofdkussen jaarlijks te (laten) wassen. Naast schimmelvorming door nachtelijk zweten of condens (*), ontstaat er ook huisstofmijt in je dekbed of kussen. En dat wil je natuurlijk zo goed mogelijk voorkomen.

(*) Hoe je condens in je donsdeken, matras en hoofdkussen kan voorkomen, lees je in een vorige blog.

Het ene dekbed of hoofdkussen is het andere niet

Dekbedden en hoofdkussens worden gemaakt met verschillende soorten vullingen. Goed nieuws want de meeste soorten zijn perfect wasbaar. Heb je een synthetisch dekbed of hoofdkussen? Dan kan je deze zelf wassen en drogen. De enige voorwaarde is dat je wasmachine en droogkast groot genoeg moeten zijn. Volg ook altijd de wasvoorschriften en gebruik in geen geval wasverzachter of bleekmiddel.

donsdeken wassen

Bij het drogen kan je een tennisbal gebruiken om de vulling luchtig te houden. De hoes langs de buitenkant van je dekbed – ook wel de tijk genoemd – is meestal sneller droog dan de vulling binnenin. Het is natuurlijk belangrijk dat de vulling voldoende droog is. Zet het droogprogramma nog eens aan, eventueel met een vochtige washand of doek erbij.

Hetzelfde geldt voor een donzen dekbed of hoofdkussen, hoewel deze best niet vaker dan 1 keer per jaar gewassen wordt. De donsvulling zou anders te snel aan kwaliteit verliezen. Hier is een tennisbal tijdens het drogen nog belangrijker om samenklitten te vermijden.

Hoofdkussens van latex, traagschuim, geltex of andere schuimen mogen jammer genoeg niet in de wasmachine. Veel hoofdkussens hebben wel een extra beschermhoes die makkelijk afneembaar en wasbaar is. Zo blijft je hoofdkussen langer fris en proper. We raden wel aan om deze na ongeveer 5 jaar te vervangen door een nieuw exemplaar.

Laat je donsdeken wassen bij Cornelis Bedding

Een donsdeken wassen is zeer delicaat. Een tweepersoonsdekbed zal hoe dan ook moeilijk zijn om zelf te wassen en te drogen. Breng het gerust binnen in een van onze winkels. Wij werken samen met een professionele reinigingsfirma. Je hebt in dat geval ook de optie om je dekbed te laten bijvullen.

Uiteraard ben je bij ons meer dan welkom voor een nieuw dekbed of hoofdkussen. Onze hoofdkussens kan je testen in onze showroom. Wij geven zelfs de mogelijkheid om een hoofdkussen mee te nemen naar huis en deze op je eigen matras enkele nachten uit te proberen. Zo ben je helemaal zeker dat je de juiste keuze maakt! Ons enthousiast team staat alvast voor je klaar om te helpen met persoonlijk en professioneel advies. Heb je een dringende vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven