Nieuws/Blog

Matras omdraaien: is dat wel een goed idee?

Matras omdraaien

“Is het geen tijd dat we onze matras omdraaien?”, deze uitspraak zal je vroeger veel meer gehoord hebben dan vandaag. Tegenwoordig zijn de meeste matrassen van zo’n goede kwaliteit dat je ze niet meer hoeft om te draaien. Toch blijft het afhankelijk van een aantal factoren of je een matras zou moeten omdraaien en hoe lang ze dan meegaat.

Matras omdraaien of omkeren?

Er is wel degelijk een verschil tussen het omdraaien en omkeren van een matras. Als je je matras omdraait dan doe je dat van hoofdeinde naar voeteneinde. Als je je matras omkeert dan is dan van de onderkant naar de bovenkant. Maar is dat wel een goed idee?

Ligvorming

Cornelis Bedding biedt enkel matrassen aan die een thermisch geharde verenkern hebben. Dankzij deze hoogwaardige kwaliteit ontstaat er geen putvorming. Dat betekent echter niet dat je nooit meer een nieuwe matras hoeft te kopen. De matrassen bestaan namelijk ook uit comfortlagen, die bovenop de verenkern liggen. Deze lagen zijn wel onderhevig aan slijtage en daaruit kan ligvorming ontstaan.

De mate van slijtage is afhankelijk van de samenstelling van de laag, de mate waarin het vocht de matras kan binnendringen en grote temperatuurschommelingen in je slaapkamer.

Hogere kwaliteit = langere levensduur

“De enige oplossing is dan de matras omdraaien”, horen we je al denken… Maar dat is niet altijd nodig! Bij de Auping-matrassen en de op maat gemaakte matrassen van Equilli, die veel individuele zones hebben die je lichaam ondersteunen, is er geen mogelijkheid om te draaien of te keren. Gelukkig garanderen ze met die hoge kwaliteit wel een lange levensduur van 10 tot 15 jaar.

Tempur-matrassen kan je gerust omkeren van hoofdeinde naar voeteneinde, maar dat is eigenlijk niet nodig. Bij het gloednieuwe merk Treca de Paris, dat vanaf eind april 2022 ons aanbod vervoegt, kan je de matras wel omkeren. Dankzij een zomer- en winterafdeklaag kies je zelf naargelang het seizoen.

Matrassen bij Cornelis Bedding

Zoek je een matras die je voortaan niet meer hoeft om te draaien of om te keren? Laat je bijstaan met professioneel advies in onze Cornelis Bedding-winkels en ontdek welke matras het best aansluit bij jouw noden.

placeholder

Waar kan je ons vinden ?

Koop je liever online?

Ontdek welke slaapoplossingen (matrassen, bedden, boxsprings, bedbodems, ...) wij voor jou in de aanbieding hebben.

Over ons

Cornelis_Bedding_logo_2_bedding_wit_vierkant_rgb

Cornelis Bedding is jouw beddenspeciaalzaak. We bieden jou topmerken in ultiem slaapcomfort. Breng een bezoek aan één van onze vijf Cornelis Bedding speciaalzaken.

BTW BE 0826.722.189

VOLG ONS

Wij aanvaarden ecocheques en Sodexo consumptiecheques

Logo-ecocheques
Logo-Sodexo
Scroll naar boven