• Auping

Matrassen

Een matras kopen dien je weloverwogen te doen. Het is belangrijk om de voor jou belangrijkste eigenschappen van de nieuwe matras op een rijtje te zetten. Zo weet je perfect naar welk type je op zoek bent en welke ondersteuning ze moet bieden. De grootste verschillen tussen types van matrassen zijn ventilatie, hard- of zachtheid en mogelijkheid tot warmteafvoer.

Zelf testen

Koop nooit zomaar een matras zonder eerst verschillende types en merken getest te hebben. Een goede matras is iets heel persoonlijks. Je moet dus ook zelf ondervinden wat voor jou comfortabel is

Bij Cornelis Bedding kan je verschillende soorten matrassen met elkaar vergelijken. Het grote voordeel is dat we verschillende merken aanbieden, en van die merken de verschillende types in huis hebben.

Test zelf in een van onze vijf winkels welke matras voor jou de comfortabelste is. Onze consultants helpen je om het juiste type te kiezen voor jouw lichaamsbouw, voorkeuren en budget.

Soorten matrassen

Door de huidige evolutie in technologie zijn er vele soorten matrassen beschikbaar. Elke soort matras is gemaakt uit een verschillende samenstelling van materialen. Enkele soorten van matrassen:

 • Latex matras: de kern bestaat uit latex, is veerkrachtig en rekbaar, maar er is een beperkte afvoer van warmte en vocht.
 • Traagschuim matras: traagschuim verdeelt en ondersteunt op een goede manier het lichaamsgewicht over het volledige ligoppervlak.
 • Pocketvering matras: gevuld met veertjes, afzonderlijk ingepakt in zakjes. Elk veertje kan zich perfect aanpassen aan je lichaamscontouren. Voert vocht af en voorziet voldoende ventilatie.

Onderhoud van je matras

Om de levensduur van je matras te verlengen, is regelmatig laten luchten aangeraden. De beste methode is om je beddengoed ‘s morgens open te slaan en je kamer voldoende te verluchten.

Bij Cornelis Bedding kies je uit een zeer uitgebreid assortiment aan matrassen van topkwaliteit. Met topmerken als Auping, Tempur, Beka, Swissflex, Magnitude, Equilli en Styldecor biedt Cornelis Bedding je de beste kwaliteit en garantie.

 • Equilli matras

  Equilli matrassen

  Een Equilli-matras bestaat uit drie lagen die elk hun eigen functie hebben: een basislaag, een ondersteuningslaag en een comfortlaag. Het doel daarvan is om het lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen en zo veel mogelijk comfort te bieden.

 • matras Styldecor

  Styldecor Matrassen

  Het Styldecor slaapcomfort wordt bepaald door het twee-matrassen-systeem: een flexibele matras rustend op een stabiele kortverende boxspring.

 • Auping-matrassen

  Auping Matrassen

  Alle matrassen van Auping zijn voorzien van DPPS® pocketveren, waarbij DPPS® staat voor Dynamic Progressive Pocket Spring. Deze veren zijn anders opgebouwd dan de traditionele pocketveer.

 • matras magnitude

  Magnitude Matrassen

  Magnitude matrassen zijn een meesterwerk in ergonomie. Los van een prachtig bed, vormt de matras het belangrijkste onderdeel van een bed.

 • Beka-matrassen

  Beka Matrassen

  Een Beka matras zorgt voor een niet geëvenaard droomcomfort.

 • Tempur-matrassen

  Tempur Matrassen

  De TEMPUR matrassen vormen zich naar de exacte contouren van het lichaam en geven de nek, rug, schouders en benen de ondersteuning die zij nodig hebben.