• Auping

Toppers

Een topper matras, topper of oplegmatras is een aanvulling voor je matras en zorgt voor extra slaapcomfort. Deze oplegmatras wordt bovenop je bestaande matras geplaatst en is opgebouwd uit dezelfde materialen als een matras. Deze dunnere, extra matras biedt nog meer comfort en ondersteuning. De topper matras verlengt de levensduur van je matras.
Ook kan je opteren voor een oplegmatras, indien je matras minder goed functioneert, of iets te zacht of hard aanvoelt. Weet wel dat een topper niet veel helpt, indien je onderliggende matras doorzakt, best is dan een nieuwe matras aan te schaffen.
Een oplegmatras biedt extra ondersteuning aan belangrijke punten van het lichaam en heeft druk verlagende eigenschappen.

Zo kan je kiezen voor een oplegmatras uit traagschuim of polyether. Polyether zorgt ervoor dat het gewicht gelijkmatig verdeeld wordt over de oplegmatras. Polyether voelt in de winter warm aan en in de zomer lekker fris. Traagschuim is iets meer elastisch, onder invloed van je lichaamswarmte past de matras zich aan je lichaamscontouren aan.

Voordelen

 • Kies je elk je topper matras dan kan je jouw topper op maat kiezen, zacht of hard, alsook het gevoel van de matras.
 • Een tweepersoonsbed met aparte matrassen? Dankzij een tweepersoons topper matras voel je geen naad tussen de twee aparte matrassen. Voordeel is dat elk de eigenschappen van zijn matras volgens eigen fysieke benodigdheden behoudt.
 • Een oplegmatras kan je gemakkelijk laten verluchten. Je kan deze van het bed halen en nadien makkelijk terug opleggen.
 • Ook kan je ervoor opteren om enkel de topper op te maken bij het opmaken van je bed. Eenvoudig en snel klaar.
 • Je kan ervoor kiezen de oplegmatras te voorzien van een matrassenbeschermer, gemaakt op de hoogte van je oplegmatras. Zo bescherm je ook meteen de onderliggende matras, aangezien op deze matras niet direct gelegen wordt.
 • topper magnitude

  Magnitude Topper

  De Talalay-topper is een oplegmatras in het assortiment van het topmerk Magnitude. Deze topper, die bij het merk Magnitude 'comforter' wordt genoemd, is 8 cm hoog en is vervaardigd uit latex.

 • Auping toppers

  Auping Toppers

  Met een Auping topmatras (ook wel: 'topper') voegt u een extra comfortlaag toe aan uw matras. Het assortiment bestaat uit 4 types met verschillende samenstellingen en comforteigenschappen.

 • Beka_topper

  Beka Toppers

  Hypoallergene oplegmatras uit Bultex®, latex of Sensus®. De totale hoogte van de topper is ± 7 cm

 • Tempur-topper (1)

  Tempur Toppers

  Het 2-zijdige Comfort Oplegmatras past op elk conventioneel matras van maximaal 2 jaar oud, dat nog in goede staat is en zorgt voor verbeterde drukverlaging en comfort.