• Stressless

Living

Natuzzi zitcomfort

Met Natuzzi haalt u Italiaanse kwaliteit in huis. Dankzij de Natuzzi Design Studio kunnen wij uw hele living concept op elkaar afstemmen: van het salon over tapijt, lampen en relaxzetels (Natuzzi Re-Vive) tot accessoires.

Stressless Zitcomfort

Stressless is een Noorse topfabrikant van kwalitatieve relax zetels en sofa’s. Een perfecte afwerking, alsook ergonomische ondersteuning vormen de belangrijkste kenmerken van de Stressless zetels en zitbanken.

Kwalitatief zitcomfort

Omdat comfort in de woonkamer net zo belangrijk is als in de slaapkamer, biedt Cornelis Bedding ook zitcomfort aan in verschillende stijlen, maten en vormen.

In ons assortiment vind je lederen zetels en relaxfauteuils van topkwaliteit. We kiezen daarbij voor de merken Stressless en Natuzzi, die garant staan voor zitcomfort en een lange levensduur.

Enkele zaken waar je best rekening mee houdt bij het kiezen van een lederen salon of relaxfauteuil:

Zacht, medium of hard?

Zacht: een zachte zetel is gemaakt van zachte materialen, tot de bedekking van de kussens toe. In dit soort zetel zak je meer weg.

Medium: als je niet graag opstaat uit een zetel waarin je diep weggezakt zit, maar ook niet houdt van harde kussens om op te zitten, dan is er een middenweg: medium biedt je het zitcomfort van een zachte zetel én het comfort om recht te staan van een harde zetel.

Hard: hardere zetels en kussens bestaan uit stevigere materialen, wat het gemakkelijker maakt om in de zetel te gaan zitten en weer op te staan.

Materialen

Verschillende materialen kunnen gebruikt worden voor zitkussens. Zo heb je koudschuim, vormschuim, zachtschuim en blokschuim. De kwaliteit en gewicht van de verschillende schuimmaterialen zorgt voor een beter zitcomfort en behoudt langer het oorspronkelijk volume van je zetel. Het bevordert ook de levensduur van je zetel.

Voor het rugvlak van de zetel wordt gaandeweg zachter materiaal gebruikt dan voor het zitvlak.

Bekleding

De keuze van de bekleding is net zo belangrijk. Afhankelijk van je levensfase en smaak kan je kiezen tussen verschillende soorten:

Synthetische stoffen zijn sterk en verslijten niet snel. Handig als je bijvoorbeeld jonge kinderen hebt.

Leder is zacht, soepel en een goede ventilatie. Het heeft ook het voordeel dat het gemakkelijker afwasbaar is. Sommige soorten leer zijn daardoor ook geschikt voor gezinnen met jonge kinderen, andere zijn wat fijner.

Ook bij de keuze van de kleur hou je best rekening met de manier waarop je salon gebruikt zal worden. De zetels van Natuzzi en Stressless zijn beschikbaar in verschillende kleuren, naar ieders smaak.

Wil je zelf de mogelijkheden eens uitproberen? Bezoek dan een van onze winkels. Met vragen kan je hier terecht.