• Beka

Bekaluxe

Beka-bodem-bekadeluxe

Slapen is energie opdoen. En dat gebeurt optimaal door een Beka matras te combineren met een Beka bodem. Beiden zijn ontwikkeld vanuit dezelfde kijk op slapen en bieden een perfecte ondersteuning van het lichaam. Wil je ook lezen, tv-kijken of ontbijten in bed? Kies dan voor een verstelbare Bekaluxe bodem, de ideale oplossing om op elk moment van jouw bed te genieten.

Deze lattenbodem beschikt over bijzondere eigenschappen die je een hoogwaardig comfort garanderen. De Bekaluxe heeft 42 latten (van 25 mm) per ligvlak met een uniek ophangingssysteem. De gelijkmatige drukverdeling over het gehele ligvlak zorgt voor een goede uitlijning van de ruggengraat, spieren en gewrichten.

De gelaagde beukenhouten latten zijn per drie gemonteerd voor een duurzame veerkracht. Deze flexibele latten volgen perfect de vorm van jouw lichaam en staan garant voor een groot dragend oppervlak. De bodem komt helemaal tot zijn recht in combinatie met de Beka matrassen.

De Bekaluxe zorgt voor een maximale ventilatie. Elke middenste lat staat iets hoger dan de aangrenzende latten. Wanneer het slaapsysteem niet belast wordt, wordt de matras lichtjes opgetild en aan de onderzijde goed verlucht.

De latten hebben een verende ophanging door de extra flexibele lathouders. Deze lathouders zijn vervaardigd uit de duurzame kunststof TPE-E (Hytrel®) en garanderen een optimale flexibiliteit en blijvende veerkracht. Ze reageren door hun driedimensionale veerkracht op iedere drukverandering. En vangen zo jouw lichaamscontouren en -bewegingen perfect op.

De Bekaluxe is uitgerust met overkragende lathouders. Dat betekent dat de latten tussen de twee bodems soepel in elkaar overlopen, waardoor er in een tweepersoonsbed geen harde middenzone is. Daardoor lig je over de hele breedte even comfortabel. Het systeem staat dan ook garant voor een comfortabele bewegingsvrijheid aan elke kant van het bed.

Alle modellen zijn voorzien van een soepele schouderzone, waardoor je zelfs in zijlig een perfecte ondersteuning krijgt. Ter hoogte van de schouders zijn de lathouders soepeler waardoor de schoudercontour maximaal kan worden gevolgd. Door middel van hardheidsregelaars kan de veerkracht van de lathouders ter hoogte van de middenzone individueel ingesteld worden waardoor je extra steun krijgt daar waar nodig.

Afhankelijk van jouw lichaamsbouw is het mogelijk de heupzone van de Bekaluxe bodem extra te ondersteunen met 3 steunlatten en 6 hardheidsregelaars. Op die manier krijgen de zwaarste delen van jouw lichaam de plaats en de ruimte die ze nodig hebben.

Deze lattenbodem is beschikbaar in verschillende modellen van een vlakke tot een volledig elektrisch verstelbare uitvoering en voorzien van een motor met handbediening of met infrarood. Deze laatste beschikt over een geheugenfunctie.

Alle modellen zijn verkrijgbaar in een Plus-uitvoering: door de bodem aan het voeteneinde lichtjes hellend te plaatsen, komen de voeten ter hoogte van het hart te liggen waardoor het bloed beter naar het hart terugvloeit. Een echte aanrader voor mensen met ‘zware benen’.

Bekaluxe