• Auping

Bedbodems

Naast de matras biedt de bedbodem ook een heel belangrijke rol in het perfect ondersteunen van het lichaam en het bieden van optimaal slaapcomfort. Een kwalitatieve bedbodem biedt een goede ondersteuning aan je schouders, lende en heupen. Hierbij is het ook belangrijk rekening te houden met je slaaphouding. Slaap je op je zij, dan heb je een andere soort ondersteuning nodig, dan wanneer je op je rug slaapt.

Matras en bedbodem dienen goed op elkaar afgestemd te worden. Een goede matras op een slechte bedbodem zorgt ervoor dat de kwaliteiten van je matras teniet worden gedaan.

De belangrijkste ondersteuning gebeurt door de matras (80%– 90%). De andere 20% wordt gedragen door de bedbodem. Belangrijk is ook dat je bodem een goede ventilatie toelaat en duurzaam is.

Soorten bedbodems

Een overzicht van enkele populaire bedbodems:

 • Boxspring:  een boxspring bedbodem bevat metalen veren, die een optimale ondersteuning bieden. Een boxspring kan vrijstaand of in een kader geplaatst worden. Een vrijstaande boxspring kan gestoffeerd worden in een kleur en type stof naar keuze.
 • Lattenbodems: lattenbodems bieden een perfecte individuele ondersteuning. De verschillende compartimenten kunnen elk afzonderlijk van elkaar bewegen. Lattenbodems zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: vlakke uitvoering, elektrische uitvoering
 • Spiraalbodem: een spiraalbodem bestaat uit een stalen raamwerk en laat een goede ventilatie toe. Dit is gunstig voor de levensduur van een matras.
 • Schotelbodem: Schotelbodems beschikken over een groot raakvlak met je matras. De volledige bedbodem is flexibel en verend. Er wordt een gelijkmatige ondersteuning aan het lichaam gegeven. Ook kan je kiezen voor een elektrisch verstelbare bodem.

Bedbodems kan je in verschillende maten kopen (éénpersoons- of tweepersoonsbed). Ook kan je de verstelbaarheid (handmatig of elektrisch) regelen.

Een bedbodem kopen bij Cornelis Bedding betekent kiezen voor kwaliteit. Maak je keuze uit een uitgebreid assortiment aan hoogkwalitatieve bedbodems. Je vindt er bedbodems van merken als Auping, Tempur, Beka, Swissflex, Magnitude, Kreamat en Schramm. Cornelis Bedding biedt je de beste kwaliteit en garantie.

 • Magnitude bodem

  Magnitude Bodems

  Magnitude bodems worden met het nodige talent en vakmanschap vervaardigd. De volledig gepersonaliseerde bodems worden op ambachtelijke wijze en met oog voor detail in de Magnitude ateliers vervaardigd.

 • Auping-bodems

  Auping Bodems

  De bodems van Auping worden gekenmerkt door hun open structuur die zorgt voor een goed ventilerende bedbodem die bovendien het gewicht van uw lichaam verdeelt over 10.000 drukpunten.

 • Beka-bodems

  Beka Bodems

  De Bekamatic en Bekaluxe lattenbodems bieden een perfecte ondersteuning aan je lichaam.

 • Tempur-bodems (1)

  Tempur Bodems

  De Tempur bedbodem bestaat uit schotelelementen en versterkt het gevoel van gewichtloosheid van de TEMPUR Combimatras nog eens extra. Elk afzonderlijk schotelelement volgt precies uw bewegingen.